PROCEDURA DE DEPUNERE A DOSARELOR DE PENSIE

• publicat la: 17 noiembrie 2022
PROCEDURA DE DEPUNERE A DOSARELOR DE PENSIE

Odată cu abrogarea hotărârii privind aplicarea regulilor și măsurilor anticovid, Casa Județeană de Pensii reamintește încă o dată că, depunerea actelor la instituția noastră se face în conformitate cu Legea 263/2010,  personal la ghișeu  și nu se mai acceptă transmiterea acestora prin poștă sau prin e-mail.  Reamintim că, pentru solicitarea pensiei, persoana trebuie să depună dosarul de pensie având asupra ei actele în original, pentru conformitate cu originalul.

Mai exact, persoana care îndeplinește condiţiile prevăzute de lege pentru  categoria de pensie solicitată, trebuie să depună la C.J.P.: un dosar plic, formularul de cerere completat și semnat, acte de: naștere, buletin, căsătorie/divorț, adeverințele cu stagii de cotizare, sporuri, grupă de muncă, adeverința care să ateste perioadele de stagiu după 1 ianuarie 2011, livretul militar, diploma de studii superioare la zi/adeverință că persoana a făcut studiile la zi și Cartea de muncă.  Acestea se prezintă în copie și original, pentru conformitate cu originalul și se depun la sediul Casei Judetene de Pensii, situat pe Bld. Vasile Lucaciu 4-6, la camera 6, Compartiment Relații cu Publicul.

   Această măsură s-a luat ca urmare a faptului că foarte multe solicitări de pensie se transmiteau de către titulari cu acte incomplete sau întocmite necorespunzător și trebuiau returnate. Ba mai mult, unele persoane mai plăteau unor firme care întocmeau aiurea actele. Această măsură elimină și frauda” a declarat Directorul Executiv al instituției, domnul Cristian Soponoș.    

      Reamintim în acest sens că, programul cu publicul al Casei Județene de Pensii este de luni până joi între orele 900-1300.

 

Lasati un comentariu