Referendum 2012:acţiuni preventive desfăşurate de structurile MAI

• publicat la: 25 iulie 2012
Referendum 2012:acţiuni preventive desfăşurate de structurile MAI

În perioada premergătoare referendumului reprezentanții structurilor Ministerului Administrației și Internelor la nivelul județului Satu Mare desfășoară acțiuni preventive în cadrul campaniei de informare și conștientizare a cetățenilor “Volează Legal! Mita și votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Acțiunea de azi, 25 iulie a.c., în organizarea căreia au fost angrenați polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, a avut drept scop realizarea obiectivului campaniei de informare, acela de responsabilizare a cetățenilor sătmăreni în sensul respectării normelor legale. Au fost alese drept locații pentru promovarea mesajului campaniei o stație de mijloace de transport public, Piața de vechituri din municipiu și zona gării, activitățile debutând la ora 09.00, moment în care în aceste zone se înregistra un aflux mare de persoane.

Sătmărenii au fost informați cu privire la pedepsele privative de libertate stabilite prin lege în cazul votului multiplu ori a oferirii de bani sau bunuri pentru a vota într-o anumită modalitate, tentativa fiind, de asemenea, sancționată.

Autorităţile au prevăzut măsuri pentru a depista fraudele electorale, iar cetăţenii care săvârşesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii. Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, în care  Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple și se vor sesiza organele de urmărire penală in cazul persoanelor care au votat de mai multe ori.

Mesajul campaniei este promovat în rândul tuturor sătmărenilor și prin distribuirea în incinta Stației C.F.R. a pliantelor informative, în momentul achiziționării biletelor de călătorie.

Acțiunile preventive continuă în întreg județul până la data referendumului, orice încălcare a legislației în domeniu putând fi sesizată de cetățeni prin intermediul numărului unic de urgență 112.

Lasati un comentariu