Noul an şcolar ar putea începe la 15 septembrie

• publicat la: 1 septembrie 2012
Noul an şcolar ar putea începe la 15 septembrie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, vineri seara, într-o emisiune de la Realitatea TV, că va propune în şedinţa de Guvern de sâmbătă ca noul an şcolar să înceapă la data de 15 septembrie, şi nu pe 10 septembrie, aşa cum este prevăzut în prezent.

„O să mă duc cu propunerea aceasta în Guvern mâine, pentru că este o dată care a existat în tradiţia şcolii româneşti, iar părinţii au înrădăcinată această dată”, a spus Ecaterina Adronescu.

De asemenea, ministrul Educaţiei a mai arătat că schimbarea datei la care va începe noul an şcolar va permite finalizarea pregătirilor pentru clasa zero. „Este, dacă vreţi, şi un răgaz de câteva zile să finalizăm pregătirea acestei clase (clasa zero – n.r.), pregătire care a început îngrozitor de târziu. Deşi legea a fost promulgată în februarie 2011, abia în martie 2012 a fost aprobat curriculum pentru această clasă. Mobilier, rechizite, tot ce înseamnă funcţionarea bună a acestei clase, practic a început acum o lună şi jumătate, două luni”, a spus ministrul Educaţiei…cotidianul.ro

Lasati un comentariu