Greenpeace: 1.000.000 de arbori, în pericol, în Covasna

• publicat la: 12 decembrie 2013
Greenpeace: 1.000.000 de arbori, în pericol, în Covasna

Potrivit Greenpeacea România, Agentia pentru Protectia Mediului Covasna consideră că prelucrarea anuală a 1.000.000 de arbori nu are impact asupra mediului, astfel incât compania Schweighofer ar putea construi o fabrică de prelucrare a lemnului in comuna Reci, Covasna, fără acord de mediu.

APM Covasna a anuntat că procedura de evaluare a impactului asupra mediului nu este necesara in cazul fabricii de prelucrare a lemnului de la Reci, publicul interesat si societatea civilă putând comenta această decizie până astăzi, 12 decembrie.

Graba cu care APM Covasna a incadrat proiectul propus de Schweighofer in rândul «celor care nu se supun evaluării impactului asupra mediului» este total neadecvata si mai ales este de natura sa genereze suspiciuni. Informatiile sunt difuzate cu intarziere, astfel incat publicul interesat nu este in masura sa le studieze si să-si poata exercită dreptul la o opinie fundamentată, cu atât mai mult cu cât este un proiect care va genera din nou pierderi mari pentru fondul forestier al României”, potrivit Doinei Danciu, coordonator de campanii, Greenpeace România.

Judetul Covasna este deja afectat de tăieri ilegale, in 2012 inregistrându-se 970 de cazuri, de sase ori mai mult faţă de perioadă anterioară .

In prezent, compania austriacă Schweighofer detine in România patru fabrici de prelucrare a lemnului (Rădăuţi, Sebes, Siret si Comăneşti), intentionand sa mai construiasca o fabrica in judetul Covasna. Pentru proiecte de o asemenea dimensiune si ţinând cont de domeniul de activitate al acestuia, este necesară realizarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Integral pe greenreport.ro

Lasati un comentariu