Voluntariat pentru biserica din Ianculeşti

• publicat la: 13 martie 2014
Voluntariat pentru biserica din Ianculeşti

Vremea călduroasă din ultimele zile, propice lucrărilor în construcţii, a dat posibilitatea ianculeştenilor să demareze lucrările de întreţinere la biserica satului.

Peste 20 de  localnici din Ianculeşti, sat ce aparţine de UAT Carei, prestează muncă de voluntariat în curtea bisericii pentru a întampina cum se cuvine Sărbătorile Pascale.

De jur împrejurul bisericii se toarnă un trotuar de beton pe care creştinii să poată înconjura biserica în noaptea de Înviere în caz de vreme ploioasă.

Toate materialele de construcţie şi utilajele necesare au fost furnizate de un fiu al satului, întreprinzător, proprietar al SC Ianculesti SRL, cunoscut mai mult sub apelativul de “Domnul Tică”.

Delegatul sătesc, Ciprian Chiorean, coordonează toate aceste lucrări, precum şi pe cele de întreţinere a părculeţului din jurul bisericii unde nu au mai fost făcute tăieri de întreţinere de mulţi ani  .

Potrivit celor declarate de Ciprian Chiorean, ”deşi aparţinem de UAT Carei şi plătim toate dările către administraţia finaciară careiană, pentru  biserica noastră nu au fost alocate NICIODATĂ fonduri pentru lucrări de reparaţii sau altele, aşa cum se procedează cu toate lăcaşele de cult din oraşul Carei. La fel ca şi în cazul drumurilor şi a trotuarelor din sat, oamenii pun mână de la mână şi ies la muncă voluntară pentru că sunt conştienţi că nu au ce aştepta de la această conducere a primăriei, ceea ce nu înseamnă că noi nu încercăm să ne facem satul cât mai frumos şi cât mai primitor pentru toţi cei care vor să vină pe la noi”.

www.buletindecarei.ro

Lasati un comentariu