Conferința despre Tineret și Interculturalism la Muzeul Județean de Istorie

• publicat la: 14 aprilie 2014
Conferința despre Tineret și Interculturalism la Muzeul Județean de Istorie

Prezenți în sală au fost 87 de tineri care s-au bucurat de prezența unor oratori de excepție, dar și o echipă de organizare a evenimentului foarte numeroasă. Discursurile inspiraționale ale vorbitorilor: Loredana Urzică, Mihai Pop, Mark Adrian Török, Botond Talpas, Sugár Teodor Dávid, Alexandra Damian și Victor Miron au iluminat fețele celor din sală.

Mihai Pop, în timpul discursului lui, a lansat o ofertă prin care 3 tineri sătmăreni să participe la un proiect în Germania și Danemarca. Mark Török ne-a vorbit despre SamStudia ca și cadru de dezvoltare al tinerilor sătmăreni, dar și despre necesitatea unei strategii de tineret care sa fie transinstituțională și interculturală.
Victor Miron a dat cărțile pe față și ne-a povestit despre pasiunea lui pentru citit. Loredana Urzică ne-a făcut să înțelegem relevanța voluntariatului și a implicării în contextul dezvoltării personale și al succesului în viață. Sugár Teodor Dávid și Alexandra Damian ne-au povestit de un proiect minunat numit HungaRomânisme care are ca scop crearea de punți între culturi și limbi (pentru început maghiară și română). Botond Talpas ne-a prezentat interculturalismul din punct de vedere economic.
Echipa de organizare promite ca discursurile în format video vor apărea în curând pe canalele de comunicare ale asociației.
Acest eveniment a fost organizat de Asociația SamStudia alături de Consiliul Județean al Elevilor. Au făcut posibilă organizarea acestui proiect: Muzeul Județean de Istorie Satu Mare, Cafeneaua The Line, Design Service și Amarilis Welnera.

Lasati un comentariu