Campania ,,O zi în şcoala ta’’ la Liceul Teoretic Carei

• publicat la: 25 martie 2015
Campania ,,O zi în şcoala ta’’ la Liceul Teoretic Carei

Programul ,,O zi în şcoala ta’’ din cadrul campaniei  ,,Alege conştient!”, campanie antidrog având ca scop prevenirea şi combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, a ajuns şi la Liceul Teoretic Carei.

Miercuri, 25 martie,  reprezentanţii Centrului pentru Evaluare, Consiliere Antidrog s-au aflat pentru o zi la Liceul Teoretic din Carei.  Elevi din clasele X E, XI E, XII A, XII B, X B au participat la întâlnirile organizate de specialişti. Au avut loc dezbateri pe tema consumului de droguri şi a delincvenţei juvenile, au fost proiectate filme educative despre efectele pe care le au substanţele halocinogene asupra creierului,  întâlnirile fiind apreciate pozitiv de către participanţi. Totodată, au fost aplicate  chestionare în rândul elevilor în timpul pauzelor şi au fost distribuite materiale informative realizate în cadrul campaniei, atât elevilor, cât şi profesorilor în cadrul întâlnirii organizate cu aceştia.

Campania ,,O zi în şcoala ta!” iniţiată de Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare are ca scop conştientizarea elevilor de liceu cu privire la consecinţele consumului de droguri, în plan fizic, psihic şi social, dar şi a riscului infracţional şi victimal asociat acestor substanţe. Ideea acestei campanii este ca aceşti specialişti să petreacă o zi în şcolile din judeţul Satu Mare pentru ca elevii să îi cunoască, să ştie ce servicii oferă în cadrul instituţiilor pe care le reprezintă şi să aibă parte de informare cât mai corectă şi mai cuprinzătoare despre efectul drogurilor legale (alcool, tutun, medicamente, solvenţi) şi ilegale (heroină, cocaină, marijuana, etnobotanice), precum şi despre modalităţile de prevenire şi de adoptare a unor comportamente sănătoase.

Întâlnirile au fost susţinute de specialişti din cadrul CPECA, respectiv,  inspector principal Irina Tămăşan-psiholog, Câmpan Puşa Beatrix-specialist prevenire şi şi insp. activităţi extracurriculare, Miclăuş Nicolae.

Aceştia împreună cu conducerea colegiului, reprezentată prin prof.Zsido Sandor, în calitate de director, şi  prof. Rodica Pop- dir. adjunct, precum şi  Onodi Eniko – prof. consilier şcolar şi grupul de campanie compus din Roxana Mihaly, Giulia  Buzgău, Andrada Sfâra şi Dennis Kuzmos, elevi în clasa a X-a E la Liceul Teoretic Carei au desfăşurat o serie de activităţi în care au fost cuprinşi  peste 150 de elevi.

Urmează să se desfăşoare şi alte activităţi la nivelul unităţii, campania încheindu-se  vineri, 27 martie, dar campania continuă şi după această perioadă.

Lasati un comentariu