Miercuri se definitivează protocolul cu PDL

• publicat la: 6 februarie 2011
Miercuri se definitivează protocolul cu PDL

Liderul UNPR Cristian Diaconescu a declarat, într-un interviu pentru „Gândul”, că formaţiunea sa a transmis o serie de propuneri pentru conţinutul protocolului coaliţiei, iar prima discuţie politică se va purta luni la coaliţie, urmând ca miercuri să fie definitivat documentul.

Diaconescu a precizat că partidul său doreşte să încheie o alianţă cu PDL după modelul celei dintre PNL şi PC, potrivit Gandul.

Totodată, Diaconescu anunţă că UNPR – „singurul partid cu adevărat de centru-stânga rămas în România după trecerea PSD-ului la dreapta, alături de PNL” – va semna „cu anumite condiţii” protocolul de continuare încă doi ani a actualei alianţe de guvernare, pregătit de PDL.

El a precizat că aceste condiţii vizează relaţia cu sindicatele.

Pe de altă parte, Diaconescu a spus, răspunzând unei întrebări, că rămâne de văzut, până la sfârşitul lunii martie, care este situaţia pensiilor militare.

Întrebat dacă i se va cere lui Oprea „să aibă onoare” în cazul în care se va constata, după acest termen, că pensiile militare au scăzut contrar angajamentelor ministrului, Diaconescu a răpsuns: „Nu, nu. Adică nu-i vom cere demisia”.

La insistenţele realizatorului, care a întrebat: „Şi cu onoarea?”, Diaconescu a răspuns: „Onoarea se prezumă!”.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că PDL a discutat cu partenerii din coaliţie despre semnarea unui protocol de colaborare privind priorităţile de scoatere a României din recesiune.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că UNPR este interesată de încheierea unui protocol de susţinere a majorităţii guvernamentale, însă semnarea unei alianţe electorale este încă prematură.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că încheierea unui protocol al formaţiunilor din coaliţia guvernamentală a fost propusă chiar de UDMR, că prima dată a fost discutat acest subiect în urmă cu două săptămâni şi documentul ar trebui finalizat în zece zile.

sursa  Mediafax

Lasati un comentariu