Limba română, pasăre rară pe site-ul Primăriei Carei

• publicat la: 25 ianuarie 2017
Limba română, pasăre rară pe site-ul Primăriei Carei

Cei care au avut curiozitatea să intre pe pagina UAT Municipiul Carei şi să citească comunicatul postat de Ziua Unirii Principatelor Române au constatat că  lucrurile merg în aceiaşi direcţie de sfidare a limbii române de către cei plătiţi cu bani publici româneşti.

În materialul postat apare la un moment dat… ,,a urmat un Tedéum oficiat de preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei,,.

Ce înseamnă Tedéum în limba română?  Sau poate cel care a postat  o fi dorit să scrie  Te Deum şi nu  i-a reuşit.

Pentru cârcotaşi, precizăm că nu deranjează atât greşelile perpetue cât lipsa de interes în a colabora cu cei care stăpânesc limba română. Nimeni nu este perfect dar a persista în greşeli e diabolic şi denotă rea voinţă.

Am semnalat de un an de zile faptul că expresia …,,marirea hartei,,, nu este corectă , forma corectă fiind   ,,mărirea hărţii,,.

Expresia apare chiar în secţiunea HARTA CAREI o secţiune ce se presupune că este des accesată. Am semnalat şi faptul că Harta în sine este  greşită prin faptul că nu apar obiective importante din municipiul Carei , altele sunt  greşit amplasate pe hartă  iar altele au denumiri care ori nu corespund cu realitatea ori sunt ciuntite.

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/nici-solidaritatea-membrilor-triadei-careiene-nu-poate-face-din-alb-negru-harta-carei-si-dex-ul-ofera-raspunsul.html

În tot acest timp pe Harta Carei apare comuna Căpleni , o localitate care nu are nimic a face cu administraţia careiană. Poate doar faptul că este locul de domiciliu al unui consilier personal al primarului.

Spre exemplu, pe HARTA CAREI de pe site ul Primăriei Carei, Biblioteca Municipală apare ca având adresa pe bulevardul 25 Octombrie când de fapt ea se află de ani de zile pe strada Iuliu Maniu, lângă Casa de Cultură, în partea opusă de oraş decât cea menţionată.

Biserica Sfântul Anton apare ca fiind amplasată pe strada Ignişului când de fapt ea se află pe strada Gării, astăzi denumită Independenţei. Biserica Sf. Andrei nici măcar nu este menţionată deşi este o bijuterie de biserică, ce-i drept, românească, la fel ca cea cu hramul Sf.Anton.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/va-place-cum-arata-biserica-sf-apostol-andrei-din-carei-pe-harta-carei-de-pe-pagina-primariei-nu-exista.html

Exemplele pot continua, mai ales că nici cimitirele nu apar menţionate aşa cum sunt menţionate cele din Căpleni.

Are cineva aversiune la limba română în Primărie domnule primar? Am reţinut că nu vreţi să avem în Carei bustul lui Mihai Eminescu, că nu avem clase de profesională în limba română în oraş  dar vreţi ca şi  exprimarea  în limba română de pe site-ul  Primăriei  să fie  denaturată?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu