Specialiştii îi sfătuiesc pe români să investească în aur

• publicat la: 11 iulie 2010
Specialiştii îi sfătuiesc pe români să investească în aur

Românii care mai au ceva bani în buzunare şi nu ştiu care e cea mai sigură variantă de investiţie primesc un singur sfat din partea specialiştilor: să cumpere aur.

În timp ce banii se devalorizează, imobiliarele nu mai sunt profitabile, iar dobânzile bancare se impozitează, aurul se scumpeşte constant şi va fi căutat mereu. Cea mai simplă soluţie pentru cei care vor să investeacă în aur sunt bijuteriile.

„Oricum ar fi, investiţia în aur este sigură. Orice monedă are nevoie de acoperire, aurul nu are nevoie de nici un fel de acoperire”, afirmă Mihail Pacioianu, preşedinte Asociaţia Bijutierilor.

Ce nu ştiu foarte mulţi români este că pot cumpăra aur direct de la bănci. „Fie investiţii directe în aur fizic, aur finaciar, fie investiţii în certificate de investiţii direct legate de index de aur”, ne sfătuieşte Răzvan Furtună, reprezentantul unei bănci comerciale.

Cei care au apelat la astfel de investiţii au avut de câştigat bani frumoşi fără efort. În ultimul an, aurul s-a scumpit cu aproape 50 la sută.

Dacă anul trecut depuneam la bancă 8.000 de lei, după un an, câştigam din dobândă mai puţin de 500 lei. De aceeiaşi bani am fi putut cumpăra anul trecut aproximativ 90 de grame de aur. Dacă anul acesta am fi vândut cantitatea de aur, ar fi ieşit un câştig cu peste 3.600 de lei.

„De când s-au înfiinţat rezervele federale americane până în prezent, valoarea dolarului a scăzut cu 95 %. În aceeaşi perioadă, valoarea aurului a crescut de 50 de ori”, declară Mihail Pacioianu.

Românii nu ştiu însă foarte multe despre posibilitatea de a-şi spori banii sigur şi uşor cu ajutorul aurului

ziare.ro

Lasati un comentariu