Ziua Mondială a Animalelor sărbatorită la Carei

• publicat la: 5 octombrie 2010
Ziua Mondială a Animalelor sărbatorită la Carei

Ziua Mondială a Animalelor a fost iniţiată de Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor în 1931, la convenţia ecologiştilor la Florenţa, iar de atunci această zi este sarbătorită anual la nivel mondial. Ziua Mondială a Animalelor este o zi specială dedicată vieţii animalelor şi legăturii noastre cu ele.

Această sărbătoare recunoaşte locul pe care animalele îl au în viaţa noastră, atât cele de companie, care ne sunt alături şi ne aduc bucurie în fiecare zi, cât şi toate celelalte animale de pe Pământ care nu sunt în preajma noastră, dar au nevoie de noi. Evenimentele speciale, cum a fost cel la care am luat şi noi parte, sunt nelipsite din activităţile educaţionale.

Anul acesta am ales o modalitate mai aparte de a sărbători această zi specială dedicată necuvântătoarelor care ne înfrumuţesează viaţa. Ecologiştii Liceului Teoretic Carei şi bineînţeles ai Clubului „Pro-Terra”, împreuna cu partenerii prieteni de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr  2 şi 3,  am organizat o serie de activităţi cum ar fi informarea noilor generaţii în legătură cu importanţa animalelor, respectiv alimentaţia acestora, habitatul şi comportamentul lor.

Cel mai important scop pentru această zi este,desigur, ocrotirea animalelor care se află pe cale de dispariţie şi îngrijirea lor în viitor.

Partenerii prieteni au admirat o mulţime de animale, ca melcii galbeni, porcuşorii domestici de guinea originari din America de Sud, pe care i-au şi mângâiat, broscuţe ţestoase, papagali exotici şi, nu în ultimul rând, o gamă variată de specii de peşti. Partea cea mai hazlie a fost atunci cand copii s-au lăsat pictaţi de pro-terrişti. Apoi ei şi-au arătat talenul prin desenele minunate.

În ultima vreme, această zi a cunoscut un număr-record de acţiuni de sporire a interesului public pentru animale. Din America până în Asia şi din Europa până în Australia, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, organizaţii de protecţia animalelor, dar şi alte instituţii din întreaga lume, au organizat evenimente pentru a face cunoscute problemele animalelor, pentru a încuraja oamenii să se gândească la relaţia dintre oameni şi animalele cu care convieţuiesc şi, nu în ultimul rând, campanii împotriva violenţei faţă de animale. Pretutindeni în lume – în şcoli sau pe internet, în adaposturile pentru animale sau în spaţiul public, prin spectacole de muzică sau prin emisiuni filatelice, prin strângere de fonduri sau prin acţiuni de popularizare – oameni de toate vârstele şi-au manifestat dragostea şi respectul faţă de animale.

4 octombrie este şi ziua animalului tău preferat. Implica-te şi tu! Arată că îţi pasă. Şi tu poti să faci ceva deosebit pentru ele: le poţi cumpară mâncare animalelor fără adăpost, poţi participa la campanii pentru protejarea lor, poţi dona o mica sumă de bani organizaţiilor care se ocupa de ele, sau poţi planta un copac în care vor putea locui pasări, veveriţe sau fluturi.

Acordă-le o şansă!

Ionuţ Sava clasa IX-a E

Membru al Clubului „Pro-Terra” Carei

Lasati un comentariu