Eveniment deosebit la Parohia”Sf Anton”

• publicat la: 8 noiembrie 2010
Eveniment deosebit la Parohia”Sf Anton”

Duminică 7 noiembrie 2010, la Parohia” Sf Anton” de Padova de pe str. Independentei ,a avut loc ceremonia de accedere in anul de noviciat al Ordinului Franciscan Secular din România a unui număr de 13 credincioşi.

Maria Alexiev, Rodica Ardelean, Maria Barbu, Cornelia Cuc, Margareta Dascălu, Maria Dohan, Vasile Furdea ,Voichiţa Făt, Vasile Făt, Mariana Farcău, Viorel Farcău, Eudochia Mareş şi Floare Ţoca, au spus VREAU în faţa invitaţiei Bisericii de a trăi Regula Ordinului Secular scrisă de Sfântul Francisc de Assisi.

Francisc a inceput convertirea in al 24-lea an al vieții sale (1205) prin abandonarea prietenilor de mai înainte, o viaţă de rugăciune mai intensă, întâlnirea cu leprosul căruia îi sărută rănile, vocea lui Christos care-i vorbeşte din Răstignitul din bisericuţa San Damiano, pelerinajul la Roma şi prima experienţă de sărăcie voluntară.   Papa Grigore al IX-lea l-a proclamat pe Francisc sfânt în 1228, la numai doi ani după moartea sa, iar Pius al XII-lea l-a declarat patronul Italiei împreună cu Sf. Ecaterina de Siena în 1939.

Intrarea în Ordin se face după o perioadă de iniţiere formată din anul de pregătire ( postulandat ) şi anul de formare ( noviciat ) după care urmează profesiunea religioasă prin care membrii fraternităţii sunt ajutaţi în drumul de dezvoltare morală şi spirituală.  Părintele paroh Emanuel Agu s-a ocupat de pregătirea spirituală a candidaţilor pentru intrarea  în noviciat.

Sfânta Liturghie de accedere a fost celebrată de părintele Daniel Iacob  care a primit răspunsurile de la corul parohiei Sf Anton de Padova iar  din partea Ordinului Secular din România a fost prezentă doamna Othilia Groza, care a subliniat că : „Fraternitatea locală este un semn vizibil al Bisericii, care este o comuniune de credinţă şi iubire. Să  făgăduiţi că veţi colabora cu toţi  fraţii pentru ca Fraternitatea să fie un cenacol autentic al Bisericii şi o comunitate vie franciscană”.

După Liturghie , candidaţii novici au organizat o agapă frăţească nu inainte de a asculta o mică dedicaţie din partea venerabilei credincioase Natalia Ioan.

„Clara cea sfântă din vremuri seculare, mi-aduce surioare,

Ioan Natalia Antonia v- aşteaptă cu inima curată.

Seraficul Francisc frăţiorii-mi lumineze,

Coboare spiritul sfânt pe creştetele voastre!

Nu uitaţi in vecie al nostru jurământ:

CURĂŢIE, SĂRĂCIE, ASCULTARE…

PACE ŞI BINE! pe veci vă urează

A voastră bătrână surioară”.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu