Handbalistele de aur ale României, bronz la Campionatul European

• publicat la: 20 decembrie 2010
Handbalistele de aur ale României, bronz la Campionatul European

Fetele antrenate de Radu Voina au adus prima medalie din istoria participărilor noastre la Europene

România a sperat, înaintea semifinalelor de sâmbătă, ale Campionatului European de handbal feminin din Danemarca şi Norvegia, că o să joace finala mare. Aşa am sperat şi noi dar, surprinzător, Suedia ne-a bătut şi ne-a trimis în finala mică. Aşa că, în loc să participăm la marea sărbătoare de duminică seară, am jucat la prânz. Miza: medaliile de bronz. Iar adversară ne era Danemarca, echipă pe care o mai întâlnisem în grupe şi în faţa căreia aveam de luat o revanşă.

Şi asta am făcut. 16-15 pentru noi, la finalul unui meci dramatic, şi medaliile de bronz merg în România, prima clasare pe podium pentru fetele noastre în istoria de peste un sfert de veac a Europenelor feminine. Cel mai aproape de această performanţă am fost în 2000, la Bucureşti, când am pierdut finala mică în faţa Rusiei, ceea ce face ca această medalie să fie şi mai preţioasă. Lucru pe care îl ştie şi antrenorul Radu Voina care se „alintă” când spune „cred că este cea mai importantă performanţă a României la un campionat European şi dacă ne gândim la cât de puternice sunt echipele din Europa ne dăm seama cât de valoroasă este această performanţă”. Şi ea este foarte valoroasă, muncită şi obţinută cu un scor pe care nu-l vedem prea des în handbal. „E greu după un astfel de joc, 16-15, o finală mică de Campionat European înseamnă foarte mult pentru cei care iubesc handbalul. Un scor de 16-15 mai întâlneam doar pe vremea mea. Fetele au vrut enorm, nu am crezut că mai au puterea să-şi revină în 24 de ore. Când se termină cu bine, totul e minunat. Fetele s-au răzbunat, au demonstrat că au valoare, au vrut să iasă frumos, cu fruntea sus. Fetele merită medalia, e cea mai bună performanţă la nivel european. Mă refer că acesta e cel mai înalt nivel, peste un Campionat Mondial. Fetele s-au bătut exemplar, până la sacrificiu”, a spus Voina şi, dacă ne gândim la „minunile” pe care le-a făcut Talida Tolnai în poarta noastră, înclinăm să-i dăm dreptate.

sursa  gandul.ro

comentarii

de Gabi D la 21 decembrie 2010 - 19:48

Bravo fetelor,ne faceti sa ne simtim romani!Va multumim ptr. lupta voastra si va dorim Craciun fericit si La multi ani ptr.2011!

Lasati un comentariu