Farmacia din casă: Negrilica are efecte afrodiziace

• publicat la: 16 ianuarie 2011
Farmacia din casă: Negrilica are efecte afrodiziace

Negrilica, numită şi cenuşca sau negruşca, este o plantă ierboasă care, la noi in ţară, apare numai ca specie cultivată. A fost folosită ca plantă de leac incă din antichitate, seminţele sale fiind folosite de egipteni şi perşi, apoi de evrei şi arabi, in tratarea multor afecţiuni cum ar fi lepra, malaria, muşcărurile de şerpi veninoşi, boli pulmonare.

Hipocrat, părintele medicinei, menţionează utilizarea acestei plante in tratarea bolilor de ficat şi a tulburărilor metabolice.

Planta creşte sub forma de tufă scundă, cu flori stelate alb-albastre, ca cerul senin, din care, la maturitate, se formează capsule pline cu seminţe foarte mici, negre ca funinginea şi aroma plăcută. Negrilica este intrebuinţată atât pentru proprietăţile ei culinare, cât şi terapeutice.

Pulberea obţinută din seminţele măcinate de negrilică se foloseşte in industria alimentară pentru condimentarea unor sortimente de brânzeturi. In Liban, Iran, India, seminţele de negrilică se folosesc impreună cu alte condimente la asezonarea mâncărurilor de carne şi legume. Adesea, pâinea turcească are ca ingredient seminţele de negrilică.

Ca plantă de leac, negrilica are puternice efecte antibacteriene şi antivirale, scade valorile glicemiei, echilibrează activitatea hormonală, măreşte potenţa sexuală, are efecte afrodisiace.

Pulberea de seminţe de negrilică e folosită ca leac impotriva parazitilor intestinali. Intr-un litru de moare (zeama de varză murată) se pun la macerat, de seara până dimineaţa, trei linguri de pulbere. Dimineaţa, maceratul se strecoară şi se beau două pahare de preparat inainte de micul dejun. Restul se bea cu o jumătate de oră inainte de celelate mese principale.

Vinul din seminţe de negrilică se recomandă in bolile de stomac, astm, ameţeli şi stimularea poftei de mâncare. De asemenea, preparatul este un afrodisiac. Intr-un litru de vin se pun la fiert două linguriţe de seminţe măcinate. După zece minute de fiert, se lasă zece minute la infuzat şi apoi se strecoară. Se bea câte un păhărel de vin inainte de mesele principale.

Ca hipoglicemiant, este recomandat să se ia câte un varf de cuţit de pulbere de două ori pe zi cu puţină apă sau amestecat in miere de albine.

Reţineţi!

– tratamentul naturist nu suplineşte o vizită la medicul de familie sau la medicul specialist;

– tratamentul naturist nu are efecte secundare şi nu dă dependenţă;

– efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomandă multă răbdare;

– un produs – măr, usturoi, cartof etc – trecut printr-un proces de fabricaţie, nu mai este natural pentru că nu mai are aceleaţi proprietăţi şi efecte ca atunci când este cules, adunat din grădină sau copac.

– dacă nu credeţi in produsele naturiste şi efectele lor benefice asupra organismului uman e inutil să apelaţi la tratamentele naturiste. Increderea că vă vor ajuta, că vă vor face bine inseamnă 50% ajutor, vindecare.

sursa  topsanatate.ro

comentarii

de alexandra la 14 aprilie 2011 - 11:42

negrilica sau baraka este o planta sfanta si vindeca orice boala in afara de moarte cum a spus profetul mohammed,pace asupra lui.eu impreuna cu sotul meu folosim negrilica de 1an si jumatate si in aceasta perioada nu am mai avut nevoie de nici un medicament.aceasta planta nu are reactii adverse.aceasta planta este benefica pentru organism.are foarte multe proprietati,este foarte buna pt imunitate,caderea parului,scaderea trigliceridelor,colesterolului,volumul prostatei,regenerarea parului,acnee,eritem,circulatie,boli de piele,slabit si multe altele.folositi negrilica cu speranta si incredere si o sa vindecati.

Lasati un comentariu