FSLI acuză că noua lege taie 3.500 de posturi didactice

• publicat la: 8 ianuarie 2011
FSLI acuză că noua lege taie 3.500 de posturi didactice

Aplicarea Legii Educaţiei Naţionale va reduce mii de posturi didactice, începând cu luna februarie, susţin reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Sindicaliştii susţin că unul dintre efectele noii legi a educaţiei este faptul că profesorii cu peste 25 de ani vechime, grad didactic I vor avea o normă didactică de 18 ore, faţă de 16 ore în prezent.

„Potrivit calculelor făcute de experţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, acest lucru înseamnă o reducere totală a 3.500 de posturi didactice din învăţământul preuniversitar”, se arată într-un comunicat de presă al FSLI.

„Această reducere a fost inclusă şi în Legea bugetului pentru anul 2011, prin care sistemul de învăţământ a primit la cheltuielile cu personalul mai puţin cu 25%, faţă de 2010. În acest context, sunt inevitabile disponibilizările în sistem, începând cu cel de-al doilea semestru şcolar” explică Simion Hancescu, preşedintele FSLI.

Acesta susţine că FSLI nu este de acord cu politica Guvernului, care „încearcă să modernizeze învăţământul aruncând angajaţii acestui sistem în stradă”.

sursa  evz.ro

Lasati un comentariu