Puterea a câştigat Biroul Permanent de la Camera Deputaţilor

• publicat la: 2 februarie 2011
Puterea a câştigat Biroul Permanent de la Camera Deputaţilor

Potrivit strategiei plănuite încă din sesiunea legislativă trecută, Puterea a reuşit să obţină majoritatea în Biroul Permanent de la Cameră prin preluarea unei funcţii de către deputaţii independenţi.

Raportul de forţe din Biroul permanent a fost schimbat în favoarea Puterii după ce deputaţii UNPR au obţinut un post de vicepreşedinte al Camerei, pentru care l-au nominalizat pe preşedintele formaţiunii, Marian Sârbu. Postul a fost luat de la liberalul Ludovic Orban. PNL s-a văzut nevoit să cedeze funcţia deoarece ponderea raportul dintre PSD şi PNL este de patru funcţii la două, potrivit numărului de parlamentari. Or, PNL are în actualul Birou trei membri, iar PSD patru. Puterea intră astfel în noua sesiune legislativă cu şapte funcţii deţinute în Biroul Permanent, faţă de cele şase ale Opoziţiei, proporţie ce îi asigură

majoritatea majoritatea atât în plen cât şi în forul de conducere al camerei. Opoziţia, care a reuşit până acum să-şi păstreze supremaţia în Biroul Permanent, îşi vede astfel pierdută ultima redută.
Pe lângă reprezentare în Biroul Permanent, independenţii au cerut şi şefia unei comisii permanente. Este vorba despre deputatul UNPR Eugenia Barna pentru preşedinţia Comisiei de muncă, iar liderii grupurilor parlamentare din Cameră se vor întâlni azi pentru a discuta despre eventuala înlocuire a actualului preşedinte, Victor Paul Dobre (PNL).

sursa  adevarul.ro

Lasati un comentariu