Se ieftinesc vacanțele în Grecia. Statul elen elimină taxele de aeroport

• publicat la: 22 martie 2011
Se ieftinesc vacanțele în Grecia. Statul elen elimină taxele de aeroport

In contextul eforturilor de a sprijini turismul prin impulsionarea şi creşterea numărului zborurilor către Grecia, Ministerul Elen al Transporturilor a decis să elimine taxele pentru aterizare, decolare şi staţionare pentru toate tipurile de avioane, pe toate aeroporturile din această ţară, cu excepţia Aeroportului Internaţional Atena (A.I.A. Eleftherios Venizelos). Această Decizie va fi valabilă pentru perioada 1 aprilie-31 decembrie 2011.

Cu altele cuvinte, companiile aeriene vor vinde bilete de avion fără taxe de aeroport. Cum cele mai mari companii low cost prezente în România (Blue Air și Wizz Air) nu operează zboruri regulate către Grecia, reducerea merge către zborurile companiilor tradiționale și cursele charter.

Spre exemplu, un zbor București-Salonic și retur, efectuat  până în 31 martie, cu operatorul Olympic Air costă 262,45 euro, din care 98,45 de euro reprezintă taxele. Pentru același zbor, efectuat însă o săptămână mai târziu, se va plăti 192 de euro, sumă din care 10 euro reprezintă taxe (taxa de serviciu etc). Și la Tarom, un zbor până la Salonic costă 223 de euro, 83 de euro fiind valoarea taxelor.

n ceea ce privește cursele charter, valoarea taxei de aeroport pe care turistul o plătește pentru destinațiile din Grecia este de aproximativ 95 de euro, însă cu siguranță, discountul final aplicat întregului pachet turistic va fi mai mic.

sursa Capital

Lasati un comentariu