Coca Cola vinde românilor altceva decât vesticilor

• publicat la: 15 aprilie 2011
Coca Cola vinde românilor altceva decât vesticilor

Produsele celor mai renumite companii multinaţionale comercializate în ţări ca România şi Bulgaria au calitate inferioară celor comercializate sub exact acelaşi nume în Germania sau Austria. Astfel, marfa de calitate superioară este trimisă în statele din Vest, în timp ce produsele de calitate inferioară ajung în magazinele şi supermarketurile din statele estice. Aceasta este concluzia Asociaţiei Slovace a Consumatorilor, care a testat mai multe produse ale acestor companii cumpărate din supermarketuri din opt state membre UE: Germania, Austria, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria, anunţă CLICK.

Reprezentanţii Asociaţiei au cumpărat Coca-Cola, ciocolată Milka, piper negru şi roşu Kotanyi, cafea instant Nescafe Gold, boabe de cafea Jacobs Kronung şi cafea Tchibo Espresso şi le-au testat, potrivit MEDIAFAX, în laboratoare acreditate de către Institutul Naţional Veterinar şi Alimentar Slovac. Dintre produsele testate, doar ciocolata Milka s-a dovedit a avea aceeaşi calitate în toate eşantioanele. Piperul Kotanyi, din contră, este produsul cel mai diferit de la o ţară la alta.

În ceea ce priveşte Coca-Cola, susţine GÂNDUL, testele au confirmat afirmaţiile potrivit cărora această băutură comercializată în Slovacia, Bulgaria şi România conţinea izoglucoză de porumb care este mai ieftină decât zahăr tradiţional (zaharoză) care este folosită pentru băutura din Germania, Austria, Polonia şi Republica Cehă.

Autorii analizei au prezentat deja rezultatele acesteia comisarului european pentru Problemele Consumatorilor, John Dalli. Acesta, citat de EVENIMENTUL ZILEI, a declarat că probele prezentate de Asociaţia Consumatorilor din Slovacia vor fi aduse la cunoştinţa forurilor responsabile de la Bruxelles, în măsură să ia o decizie şi să acţioneze în această direcţie. Sesizarea asociaţiei slovace vine pe fondul încercărilor UE de a îmbunătăţi legislaţia comunitară din domeniul alimentaţiei, eforturi demarate încă din anul 2008, aminteşte GÂNDUL,când la Bruxelles s-a decis întocmirea unui regulament aplicabil la nivel comunitar cu privire la producţia şi distribuţia în spaţiul UE a bunurilor alimentare.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu