Se deschide primul mall din Satu Mare

• publicat la: 9 mai 2011
Se deschide primul mall din Satu Mare

Primul mall din Satu Mare, Grand Mall, își va deschide porțile pentru public în 27 mai. Proprietarii au anunțat faptul că începe amenajarea magazinelor, in incita acestui mall fiind deja un cinematograf 3D.

Spaţiul de la intersectia străzilor Iuliu Maniu cu Stefan cel Mare a fost achizitionat de omul de afaceri Gheorghe Moiş, proprietarul Castrum Corporation, fiind unul dintre cei trei sătmăreni din Top 300 Capital, cei mai bogaţi oameni de afaceri. Acesta i-a lăsat fiicei sale Dana şi ginerelui Lucian Ciocan business-ul, aceştia fiind cei care s-au ocupat de proiectare şi realizarea amenajărilor.

Proprietarii au declarat că în 27 mai va fi deschis mall-ul pentru public, deschiderea oficială probabil având loc cu o zi sau două înainte de această dată. În incinta spaţiului, care are o suprafaţă utilă de aproximativ 4.500 de metri pătrati, a fost amenajat deja un cinematograf 3D.

“Deschiderea o să o avem pe data de 27 mai, deschidem cinematograful şi vom inaugura clădirea. Despre brandurile mari care vin momentan nu putem să dăm foarte multe detalii, pentru că  aşa cum stiti ei au o campanie de marketing, care de obicei o decid singuri. Ei decid  momentul anunţului pe piaţă, si atunci noi nu avem dreptul prin contract de a furniza informatii inainte de ei”, a declarat Daniela Ciocan.

În mall au fost investiti până acum 4-5 milioane de euro. Proiectul are patru nivele, ultimul fiind o terasă exterioară în jurul cupolei.

“Aproximativ 2 ani jumătate din momentul creeării proiectului şi până la finalizare, cu mentiunea că am tot imbunătăţit acest proiect, initial nu avea cinematograful, ne-am tot extins, am găsit soluţii pentru atragerea publicului, şi pentru a creea ceva inedit pentru piaţa sătmăreană. Iar din punct de vedere al investitiei, am ajuns undeva intre 4 si 5 milioane de euro.Sperăm noi că a ieşit ceva util şi plăcut pentru Satu Mare”. Lucian Ciocan.

Aici vor fi magazine de haine, fast fooduri, locuri de joacă pentru copii, un casino, dar şi cafenele.

Daniela Ciocan a spus că după aproximativ două luni de la deschiderea mall-ului va fi disponibilă şi o parcare pentru clienţi.

“Sătmărenii chiar vor avea locuri de parcare, momentan este in curs de parafare, cu partenerii noştri. Intr-adevăr această parcare nu va fi disponibilă de la deschidere, ci doar undeva la două luni de la deschidere”, ne-a declarat Daniela Ciocan.

Aproximativ jumătate din personalul administrativ al mall-ului a fost deja angajat dar se mai fac selecţii de CV-uri. În total, în spaţiul respectiv, atât în zona administrativă cât şi la cele 20 de firme vor fi angajate aproximativ 100 de persoane.

sursa  TV1 Satu Mare

Lasati un comentariu