Simpozion cu lansare de film şi cărţi

• publicat la: 10 iunie 2011
Simpozion cu lansare de film şi cărţi

În data de 11 iunie se vor lansa două cărţi şi un film documentar la simpozionul dedicat episcopului Scheffler János.

După simpozionul din 6 mai 2011, care s-a ţinut în limba română la Filarmonica Dinu Lipatti, pe data de 11 iunie urmează un alt simpozion despre episcopul Scheffler János, de data aceasta în limba maghiară.

Programul, care va cuprinde lansarea a două cărţi şi un film documentar, va fi organizat în sala festivă a Liceului Hám János din Satu Mare, şi va începe la ora 11, cu mesajul de primire a episcopului PS. Eugen Schönberger.

Viaţa episcopului martir va fi prezentată de profesorul Dr. László Bura, iar Pr. Csaba Ilyés, protopop de Ugocea îşi va împărtăşi gândurile legate de cartea scrisă de însuşi Scheffler János. În aceasta, episcopul descrie experienţele sale de călătorie în Chicago şi în regiunile de lângă Baden–Württemberg, de unde îşi au originile şvabii din Dieceza Satu Mare. Pr. Ilyés va prezenta şi cartea scrisă de profesorul László Bura, despre viaţa – dar mai ales vocaţia şi spiritul de sacrificiu al episcopului Scheffler, care l-a condus până la martiriu.

În partea doua a simpozionului se va lansa filmul documentar cu titlul „Estote perfecti, Estote perfectores“. Attila Lakatos va vorbi în numele grupului creator despre împrejurările realizării filmului, iar după acesta se va proiecta filmul – o adevărată creaţie artistică care ne arată principalele momente din viaţa epsicopului. Mai mult decat atât, prin scrisorile şi meditaţiile sale ne prezintă gândurile lui, spiritul neclintit al bunului conducător, devotamentul creştinului, care caută mereu perfecţiunea, calea spre bunul Dumnezeu.

La simpozionul de sâmbătă – care vine la mai puţin de o lună înainte de beatificarea pe 3 iulie a episcopului – sunt aşteptaţi credincioşii Diecezei Satu Mare, intrarea fiind liberă.

redacţia

Lasati un comentariu