Un nou credit de 1.731.622 Euro

• publicat la: 28 august 2011
Un nou credit de 1.731.622 Euro

Aprobarea conturilor de execuţie a bugetelor la data de 30 iunie 2011 a reprezentat subiectul unuia dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Local.

Consilierul Ciută Ilie,membru in Comisia Economică,atrage atenţia asupra faptului că exista posibilitatea de a nu se realiza incasările prevăzute la cote şi sume defalcate din impozitul pe venit.

In ce priveşte bugetul de venituri,la capitolul cote şi sume defalcate din impozitul  pe venit nu stăm bine,avem prevederi de 8,131 milioane lei şi nu am  incasat pe semestrul I decât 45%. Dacă şi in semestrul II vom incasa la fel,in acelaşi cuantum,o să avem un deficit de 800.000lei,ceea ce ne poate crea mari probleme”.

Acelaşi Ilie Ciută  sesizează consilierii asupra necesităţii reducerii cheltuielilor la bunuri şi servicii ale aparatului primăriei,cheltuieli care au ajuns in primele şase luni  la 78% din prevederile pe intregul an 2011.

Atmosfera incinsă de afară şi-a pus amprenta si asupra celor prezenti in sala de şedinţe,astfel că masa din sala de şedinţe s-a transformat intr-o veritabilă masă de ping-pong pe care zburau cu repeziciunea mingii de celuloid replicile consilierilor şi ale primarului,ajutat de pe margine de city-managerul Beko.

Discuţii deosebit de aprinse au avut loc la dezbaterea Proiectului de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi Cheltuieli din Credite interne pe anul 2011 .

Astfel ,din creditul de la CEC Bank,in valoare de 5,134 milioane lei prevăzut pentru reabilitare şi ramforsare străzi in Carei se alocă suma de 165.000 pentru reabilitare carosabil prin pietruire şi 91.000 lei pentru reabilitarea sediului noii Primării.

Parcă am fi in legenda meşterului Manole, plătim mereu pietruiri dar nu terminăm niciodată” remarcă Ciută Ilie .”Am inceput in 2009 printr-un Proiect de Hotărâre  in care am alocat 750 mii lei pentru aceaşi  lucrare ca ieri să aflu in şedinţa  economică  că lucrarea ne costă de fapt 1,3 milioane lei,rezultând un preţ de 130.000 lei/km pietruit”.

La problemele de ordin economic discutate în cadrul şedinţelor,singurul participant care oferă explicaţii şi informaţii legate de subiectele discutate este city-mangerul Beko,însuşi primarul apelând la ajutorul său de câte ori este interpelat.

Stadiul lucrărilor de la noul sediu al primăriei Carei a generat noi divergenţe intre  primar şi consilierii minoritari.Astfel, deşi contractul incheiat cu firma de execuţie a lucrărilor de reabilitare prevede un termen de execuţie de 18 luni(care se incheie in acest an la jumătatea lui noiembrie) incă nu se cunoaşte data finalizării lui dar se alocă in continuare bani.

„Cât  priveşte condiţiile de plată, noi( n.r.-Consiliul Local) le-am respectat şi nu inţeleg  de ce constructorul  nu respectă termenul  de finalizare  a lucrării.Am făcut un efort  pentru a ne muta de aici, unde plătim  chirie destul de mare dar se pare că nu interesează  pe nimeni acest aspect şi vom plăti in continuare chirie dar şi lucrările de la han la preţ ridicat, lucrarea licitându-se  prin credit furnizor” punctează din nou  Ilie Ciută.

Clădirea viitorului sediu al primăriei are o vechime de 200 de ani iar constructorul şi-a dat seama ,pe parcurs,că sunt probleme.Clădirea e foarte frumoasă si nu putem forţa lucrările pentru că e necesară o refacere mai amplă.Pe mine mă preocupă finalizarea lucrărilor la castel, până in decembrie” este replica primarului  Eugen Kovacs la cele sesizate .

Şi consilierii Adrian Bucureştean şi Ovidiu Papi solicită lămuriri referitoare la data mutării sediului primăriei in noua locaţie.

Este  curios faptul că se minimizează importanţa protejării visteriei locale în condiţiile în care deşi exista  incheiat un contract intre firma care execută lucrările de reabilitare si primărie se evită tragerea la răspundere a executantului,mai mult ,acesta primind în continuare sume de bani.

Ultima şedinţă a Consiliului Local a avut inclusă pe ordinea de zi si solicitarea aprobării unui credit pentru investiţii(finanţări rambursabile) sub forma unei linii de credit.

redacţia

comentarii

de LORY la 28 august 2011 - 15:58

Pfffff,ce gras e d-nul primar de cand cu atitea credite :))

de ,,,,,,,,,,, la 28 august 2011 - 16:10

bongo bongo
bongo bongo
bongo bongo

de iarasi ciuta cel destept la 29 august 2011 - 15:59

ciuta ciuda peneleu

de Catzavencu-de-Carei la 29 august 2011 - 16:11

Vreau ce mi se cuvine dupa o lupta de atata vreme; vreau ceea ce merit in orasul asta de gogomani, unde sunt cel dintai….. intre fruntasii politici …. Vreau mandatul …

de vlad la 30 august 2011 - 05:11

Ref. articol de mai sus
Despre pietruire strazi 130.000 lei/km pietruit.
Consider ca aritmetic imparti 1,3 milioane lei la 10 km strada care este egal cu 130.000 lei/km (o asemenea problema se invata in clasele primare).
Aceasta suma “Mult sau putin???” nu se stie deoarece latimea strazii nu se cunoaste de 5cm, 10 cm, 1 m, 1 km, 10 km?………….
Astfel,
Stimati cititori, ramane ca sa masurati lungimea si latimea strazilor pietruite, sa impartiti suma totala la suprafata totala si sa aflati pretul la 1 (un) mp strada pietruita, dupa care puteti sa va dati parerea ca pretul e “Mult sau putin”.

de pitagora la 30 august 2011 - 07:50

BravoVlad!sunt mindru de tine.daca aproximam o latime medie de 6m rezulta un pret de21,66lei/mp.Primaru se lauda ca asfaltarea a castat 32lei/mp.” puteti sa va dati parerea ca pretul e “Mult sau putin” „?

de kovacs antal (puha) la 30 august 2011 - 10:17

nu prea ma intereseaza cat a costat,bine ca s-a facut si nu mai cheltuim pe schimbat bucse si rotule la masini!!!!!!!! daca nu se face e bai,daca se face iar e bai !!!!! cand ar fii bine pt unii?????

de adi la 31 august 2011 - 09:02

da puha

ai dreptate
la un drum pietruit nu strici nimik la masina

am auzit o si pe asta

auzi,si acum vreo2 mii de ani romanii si otomanii tot asta faceau drumuri pietruite….
numai ca de atunci au trecut vreo2000 de ani…

de de liviu la la 31 august 2011 - 15:16

de adi

otomani acum 2 mii de ani nu au existat.
acum vreo 2 mii de ani au trait cativa prosti.. dar din pacate si dupa 2 mii de ani au mai ramas cativa prosti – ca si tine.

de kovacs antal (puha) la 31 august 2011 - 15:27

nu de pietruire am vorbit ,ci de asfaltare!!!,dar ca sa poti asfalta,prima data trebuie pietruit(vezi str.Vlad Tepes)!!!!

de iancsi la 31 august 2011 - 15:41

bine puha,acum poti sa candidezi si tu de consilier udmr ca asa bine pricepi si la fotbal ca si keizer si la drumuri ca si kovacs!

de de liviu la la 31 august 2011 - 18:01

In articolul de mai sus putem citi doar „observatiile, remarcarile” domnului Ciuta, dar nu cunoastem tot. adica raspunsurile celor de la primarie.
seamana cu o ghicitoare, cu intrebari fara raspunsuri sau cu un „barbat lasat cu ochii-n soare”.
chiar m-am interesat si am aflat ca din noul credit din titlu primaria vrea sa mai asfalteze.
daca e adevarat foarte bine. bravo.

de opinie la 2 septembrie 2011 - 15:47

ne-am obisnuit deja cu parerile consilierului ciuta care e mereu „gica contra„.sa stii liviu ca in articolele de aici n-o sa afli decat aceste pareri.cu totii o stim de ce.un sfat pt cei care sint inradevar interesati de dezbaterile din cadrul sedintelor consiliului local „vizionati-le pe nord-vest tv„. asta e realitatea obiectiva si nu o relatare „prin omisiune„ a lucrurilor.

de Pentru opinie la 2 septembrie 2011 - 18:10

Draga opinie,din pacate la acel post Nord Vest poate te uiti tu ca altii nu prea sau chiar de loc.Poate tu dai sonorul la maxim ca sa intelegi mai bine ce spune Ciuta,ca daca nu-l dai la maxim sa trezesti toata strada ,nu se aude si nu se intelege NIMIC.Pai ia sa te interesezi tu cam cat este factura lunara catre NORD VEST,pentru ce calitate de varza dau .Asa ca mai bine renunt si nu -l ascultnici pe Ciuta (desi spune lucrurilor pe nume) si nici pe nici un alt edil ca nu am ce auzi.PA si sa fii sanatos cu parerea ta cu tot .Tipul o sa decida !

de kovacs antal (puha) la 3 septembrie 2011 - 04:33

PT IANCSI:nu am zis ca ma pricep la fotbal si nici la asfaltare,dar vad diferenta dintre drumul care a fost si care este!!!!dar diferenta dintre gandirea ta si gandirea unuia de la cladirea mare din :NAGYKALLO” nu o vad…..pt ca nu este!!!:))))

de emi la 3 septembrie 2011 - 05:33

cei care doar posteaza si nu inteleg sau nu aud ce se vorbeste la sedinte nu trebuie sa va simtiti complexati pentru asta ca doar nici consilierii udmr nu inteleg cand se discuta probleme economice.am vazut ca nu era prezent szabi si primaru doar dadea cuvantul pentru beko.si am auzit cum doamna clari a spus ca are dreptate domnu ciuta asa ca vedem si auzim si noi.mai sunt si economisti care citesc ziarul

de careian la 3 septembrie 2011 - 05:59

va sa zica tu esti economist emi.sa stii ca si eu am notiuni de economie,emi draga si sa stii ca nu tot ce zboara se mananca.fii linistit opinie/ca toti stiu ca buletin de carei este ziarul opozitiei din consiliul local si nu „the economist„.cei care gandim stim ca societatea in general se dezvola din credite care,da ,trebuie rambursate.fara bani nu se poate face nimic.

de economistu-Bula la 3 septembrie 2011 - 06:25

..ma da ce colegi am
ati terminat academia catzavencu?
ca bine le mai stiti
de nu le pricepe nimeni
da ma bucur ca am neamuri multe
noi bulele sintem peste tot
sintem nemuritori….
si toti va trageti din …noi

de .....mucalit la 3 septembrie 2011 - 06:49

…iauzi cica nici
consilierii nu inteleg
asta da..
si iau ales pe bunkai(bunkok)
are dreptate Bula !

de emi la 3 septembrie 2011 - 06:55

vedem ca voi comentatorii-postaci sunteti in tabara puterii care gestioneaza banul public ca pe cel personal si deranjeaza cand altii vad si mai si spun.este deja o reteta cunoscuta si folosita de cei cu scolile de partid de trista amintire.nimic nou sub soare.oare de ce nu e in stare primaru sau viceprimaru sa dea explicatii de natura economica si numai comenteaza in spate?de ce nimeni din consilierii majoritari nu reusesc sa sustina o discutie si sa aduca argumente de natura sa combata ce spune domnu ciuta?am vazut ca sunt consilieri care nu au deschis gura macar odata.Dorm acolo pe ei si doar ridica mina!!!

de pista la 3 septembrie 2011 - 07:50

te puha kopj le már!nu poti sa scrie la tine pe alte ziare si dai aici lectii la altii.cu ce bani mergeti voi cu fotbalu vostru privat.deaia scrii tu asa ca mai vrei sa mergi si altadata si mai trebe bani.si acum romania e condusa de straini asa ca vezi tu de minge mai departe.si noi vedem ce este in ultimii trei ani pentru cei care nu aveau bani de telefon si se poate vede cu ochiu liber sa nu crezi ca toti sunt orbi si surzi!

de ,,de asta dorm la 3 septembrie 2011 - 07:52

..ai inchis ochii?
deschide-i!

de kovacs antal (puha) la 3 septembrie 2011 - 16:00

PISTA draga! cine a vorbit de fotbal?,aici se vorbea despre drumuri,eu nu am vorbit de fotbal ca nu ma pricep,dar cand dai ore de fotbal,suna-ma sa vin sa invati de la tine profesore!!!!si altadata am sa intreb de tine cand pot sa scriu si unde,bine maistre?!

de Ciuta are dreptate la 3 septembrie 2011 - 18:26

Pai da,CIUTA are dreptate in tot ce spune el merge pregatit la sedinte,pe cand multimea din Consiliu nu citeste nici macar Ordinea de zi.Ei sunt acolo de umplutura sa iasa voturile la numaratoare,ma refer la multimea din Consiliu sa nu le spun altfel nu vreau sa-i jignesc dar multi nu au ce cauta acolo.Pe astia i-au votat careienii UDMR din pacate.

de .....mucalit la 3 septembrie 2011 - 20:10

daca l-ar chema
Csuta Ilyes!!…
si ar faca cetatenia…

de pista la 4 septembrie 2011 - 04:56

puha tata da mare profesor te dai nu ne spui si noua ce facultate ai terminat ca esti mare specialist si la drumuri si la fotbal si la toate tu stii cel mai bine.trambita udmrului ai ajuns!

de kovacs antal (puha) la 4 septembrie 2011 - 07:15

cum am scriis si mai sus,nu ma pricep nici la fotbal nici la drumuri,dar cand ISUS a impartit mintea eu am primit inca putin ,dar tie ti-a dat numai diploma!!!!))))nu tu vei spune mie cu ce partid sa votez!!!eu nu cred ca am jignit vre-un partid ca si tine?!,dar tu scri in continu,ca asa UDMR si asa UDMR……te-a jignit careva din UDMR?,atat vad ca in trei ani s-au facut mai multe decat in restu 18!!!!!nu ma intereseaza ca din ce bani,dar cat de cat avem si drumuri si nu umblam cu masina in gropi cat roata masini…….iar cu facultatiile astea de aici sunt in regula…….ai bani,ai diploma….,dar minte cu diploma nu ti-a dat!!!!!!!!!!!!!!!

de forza viki la 4 septembrie 2011 - 08:05

jou mondtad, testvirem…

de Profesoru'Bula la 4 septembrie 2011 - 08:10

..ai dreptete puha!
tati handicapatii au facultate!
cind ii intrebi de concret
habar n-au………
cei care stiu ceva ,fac
cei care nu , in invatamint!
poti sa ai diploma tot Dobitoc ramai!
dobitoc cu diploma!
la cati dobitoci am dat io diploma!
si acuma nici nu ma saluta!

de pista la 4 septembrie 2011 - 13:17

si in restu de 18ani tot udmr o fost la conducere si tot jale este puha tata.nu trebuie sa fii suparat daca nu ai diploma ca poti sa ajungi viceprimar si cu fotbalu.nu cred ca poate sa te intereseze ceva ce nu intelegi.nici cu religia nu ai spus bine asa ca nu multe putem sa asteptam de la ce este in mintea ta

de kovacs antal (puha) la 4 septembrie 2011 - 14:11

vezi ca nu sti bine,ca mai erau si altii la putere nu numai UDMR!!!!,iar viceprimaru are facultate!!!,nu stiu despre ce religie vorbesti?!,dar ok!!!bine ca tu intelegi tot,de aceea sta tara asta asa bine ca sunteti multi ca tine si intelegeti tot!!!!!asta in fotbal se spune „JUDET2”!)))),nu sunt sigur dar am auzit si eu de la un totstiutor ca tine zis pista!!!!,deja pentru mine esti un nimeni ca nu ti-ai dat numele!!!!,dar tata ti-a cumparat diploma,iar al meu a murit de mult si nu am avut cine sa-mi cumpere diploma!!!!dar te rog spune-mi cand dai lectii,sa vin si eu sa invat de la tine!!!!nu conteaza ce ore,ca eu nu ma pricep la nimic si vreau sa invat de la tine!!! Rosca era cumva primar de la UDMR? sau Kovacs la primul mandat era cumva de la UDMR? ,iar eu nu stiu bine?!

de pista la 4 septembrie 2011 - 16:55

tu nu stat in carei demult?nu prea multa minte ai primit la imparteala si cat ai primit cu atat ai ramas.cine a fost primar in carei in ultimii 18ani?stim si noi ca kovacs a fost ales pe liste la noua democratie de nv in 96 cand era coleg cu keizer toca si doina dar nici dupa doi ani a trecut iute la udmr si a lasat partidu cu ochii in soare! ai uitat cumva?ai uitat cum candidat singur si nu facut decat cateva sute de voturi si atunci trebuit sa mearga iar la udmr ca nu mai avut fonduri?daca tu cumparat diplome crezi ca toti face la fel?daca vrei ore trebe sa platesti asa cum a platit si viceprimaru fotbalist cu facultate facuta la 50ani

de kovacs antal (puha) la 6 septembrie 2011 - 06:58

PISTA,io stat aici totdeauna,pe tine iar ceusescu bagat sa stai aici,poate de la ploiesti(sa scriu si eu cum scri si tu)!!!,iar ca Kovacs a trecut la UDMR,a procedat excelent!!!

de Bula la 6 septembrie 2011 - 07:09

ati prins ideea,liber la turismul politic!

de pista la 6 septembrie 2011 - 09:05

sa stii puha ca si altii au stat aici chiar daca nu iti vine la indemana acest fapt si sa mai stii ca nu ne putem ascunde de faptele noastre chiar daca au trecut anii ele raman …infaptuite.dupa fiecare fapta ramane o urma

de un maghiar la 6 septembrie 2011 - 09:45

dupa tine ce ramane pisti?probabil neantul…..

de pista la 6 septembrie 2011 - 12:17

probabil… dar decat ce a ramas dupa voi la ianculesti…..

de kovacs antal (puha) la 6 septembrie 2011 - 12:24

dar ce a ramas la ianculesti?,ca nu prea stim despre ce vorbesti,pista?!

Lasati un comentariu