Recensământ cu CNP

• publicat la: 9 octombrie 2011
Recensământ cu CNP

S-a pornit numărătoarea inversă. In 3 săptămâni incepe recensământul populatiei si, in premiera pentru România, reprezentantii statului ne vor cere codul numeric personal.

Autorităţile spun că vor să se asigure astfel ca nu au numarat aceeasi persoana de doua ori. Cat de ferite sunt totusi datele noastre? Cei de la Institutul National de Statistica garanteaza ca nu avem de ce sa ne facem griji.

Recenzorul trebuie să demonstreze la angajare că are cazierul curat ca lacrima. Teoretic, acesta ne va prezenta 8 chestionare. Practic, noi vom completa doar 4, in 40 de minute. Restul se referă la persoanele din cămine, orfelinate sau inchisori.

Recenzorii vă vor pune si intrebări legate de viaţa personală, dacă sunteti casatoriti sau trăiti in concubinaj si de câtă vreme. Indiscretia lor are limite: nimeni nu vă va intreba insă de orientarea sexuala.

Faţă de recensământul din 2002, cand ni se cerea doar numele, de aceasta dată trebuie trecut in foi si codul numeric personal. Asta evident ridică in mod firesc problema sigurantei datelor personale.

Ulterior si chestionarele vor fi distruse. Insuşi ministrul comunicatiilor garantează asta.

Oamenii se tem insă de hoti si de faptul că un străin ar putea să isi facă o copie inainte să predea chestionarul.

In altă ordine de idei, cei care in 20 octombrie ne vor bate la uşă trebuie să stie că pot face inchisoare dacă nu gestioneaza corect datele.

sursa protv

Lasati un comentariu