Stăpânii lumii la Bucureşti.Din culisele întâlnirii cu şeful Bilderberg

• publicat la: 17 October 2011
Stăpânii lumii la Bucureşti.Din culisele întâlnirii cu şeful Bilderberg

După ce au făcut lobby monedei euro, şeful Bilderberg şi cel al Consiliului pentru Relaţii Externe au ciocnit un pahar de şampanie cu guvernatorul BNR.

Au venit pe nevăzute, şi au plecat la fel! Vineri, reprezentanţii a două dintre cele mai influente instituţii internaţionale, intrau în clădirea BNR pe uşa rezervată celor care nu vor să fie văzuţi. Sâmbătă au părăsit Bucureştiul în aceeaşi discreţie. Preşedintele Grupului Bilderberg – Vicontele Etienne Davignon şi Richard Haas, şeful Consiliului pentru Relaţii Externe (Council of Foreign Relations – CFR), au fost scumpi la vedere pe toată perioada prezenţei lor în România. După conferinţă nu au ratat însă ocazia de a ciocni un pahar de şampanie cu o parte dintre invitaţi.

Dineul de după conferinţă a fost probabil o bună ocazie pentru a continua activitatea de „lobby” făcută monedei unice pe parcursul celor aproximativ două ore cât au durat discuţiile. „Proiectul Uniunii Europene este un proiect unic, şi dacă nu merge, va da un semnal foarte prost restului lumii”, a fost ideea de început şi totodată laitmotivul discursului ţinut de preşedintele Grupului Bilderberg.

„Naşul” UE şi al EURO

O poziţie uşor de înţeles pentru că, dincolo de calitatea de membru (din 1974) şi preşedinte (din 1999), al Grupului Bilderberg, Vicontele Davignon, este şi unul dintre arhitecţii Uniunii şi unul dintre „naşii” monedei unice. Este unul dintre oamenii care au participat la punerea în practică a “proiectului european”, fiind preşedintele Comisiei care în 1970 scotea Raportul Davignon – prin care s-au trasat liniile dezvoltării viitoarei Uniuni Europene.

Davignon a avut şi are conexiuni strânse la cele mai înalte niveluri: a fost primul preşedinte al Agenţiei internaţionale de energie, între 1974-1977, iar în 1981, a fost ales pentru 4 ani vice-preşedinte al Comisiei Europene. În prezent, Etienne Davignon deţine şi funcţia de preşedinte al CSR Europe, dar şi pe cea de preşedinte al GDF – Suez, precum şi numeroase alte funcţii în diferite companii şi instituţii internaţionale, pentru a căror enumerare nu ar ajunge o pagină de ziar.

Davignon este prin urmare o persoană foarte bine poziţionată în lumea celor care pun la cale destinele omenirii. La fel ca şi Richard Haas, care a venit la Bucureşti în calitate de preşedinte al Council of Foreign Relations – una dintre cele mai prestigioase şi mai influente organizaţii din lume. Haas este diplomat american care, înainte de a deveni preşedintele CFR, a fost şeful Direcţiei de Strategie din cadrul Departamentului de Stat al SUA, şi consilier al Secretarului de Stat Colin Powell. A fost de asemenea coordonator al politicilor pentru viitorul Afganistanului şi însărcinat special în procesul de pace din Irlanda de Nord.

Prin urmare, este o persoană a cărei opinie cu privire la viitorul Uniunii nu poate fi trecută cu vederea. Iar după părerea acestuia, Uniunea nu trebuie să fie o copie a Statelor Unite. „Nu cred în ideea unui Minister unic la nivel European. Nu vrem ca UE să fie un fel de Statele Unite”, a spus acesta, chiar dacă o astfel de formulă de organizare nu a fost exclusă de niciunul dintre cei doi invitaţi.

România, un nod pe harta globalizării

Interesantă este însă atenţia de care ţara noastră se bucură din partea unor astfel de „structuri de influenţă” extrem de puternice la nivel global. Şi asta pentru că România nu este la prima vizită de acest nivel. Personaje de calibrul şi cu notorietatea lui Davignon şi Haas au mai fost în România în urmă cu exact un an – mai precis între 15 şi 17 octombrie – anul trecut, când Bucureştiul a fost gazda întrunirii „aripii europene” a Comisiei Trilaterale.

“Proiectul Uniunii Europene este un proiect unic, şi dacă nu merge, va da un semnal foarte prost restului lumii.”

Etienne Davignon

preşedintele  Grupului Bilderberg

Cine face jocurile în lume?

Grupul Bilderberg este o structură secretă care are ca obiectiv declarat stabilirea unor direcţii de dezvoltare a omenirii. O bună parte dintre membrii structurilor de conducere ale Grupului Bilderberg sunt în acelaşi timp şi membri ai think-thank-ului american Council of Foreign Relations, dar şi ai Comisiei Trilaterale.

Un guvern din umbră

Considerată un adevărat „guvern mondial din umbră”, şi o „soră mai mică a Clubului Bilderberg”, Comisia Trilaterală reuneşte politicieni, oameni de afaceri, bancheri, profesori sau reprezentaţi ai unor instituţii supranaţionale. Printre aceştia şi doi români: Mugur Isărescu şi Mihai Tănăsescu.

sursa adevarul

Lasati un comentariu