La Carei scad investiţiile

• publicat la: 21 noiembrie 2011
La Carei scad investiţiile

În prezenţa presei locale şi judeţene,vineri,18 noiembrie 2011, s-a desfăşurat şedinţa  Consiliului Municipal Carei,o şedinţă constructivă şi deosebit de eficientă,drept urmare şi timpul de desfăşurare a fost mult redus faţă de altele.Înainte de inceperea şedinţei,pe masa de lucru a consilierilor au fost depuse două referate şi o cerere,materiale ce au fost dezbătute la punctul Diverse.

De la şedinţă a lipsit primarul Kovacs,fiind  prezenţi 16 consilieri,viceprimarul Keizer,consilierul independent Papp Zsolt având ultima prestaţie ca  preşedinte de şedinţă pentru acest mandat.

După mici completări in ce priveşte procesul-verbal de la şedinta anterioară,consilierii au fost solicitaţi să îşi exprime opţiunea in ce priveşte acordarea titlului de ,, Cetăţean de Onoare al Municipiului Carei” Post-Mortem, profesorului universitar dr. FRANCISC PALL.Cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre este aprobat.

O nouă rectificare bugetară figurează pe ordinea de zi ,fapt ce atrage intervenţia promptă a consilerului liberal Ilie Ciută care afirmă :” in şedinţa de luna trecută ,tot la rectificare,am spus că am ajuns  la fundul sacului.Acum pot să vă spun că am inceput să îl scuturăm.Ca şi la la rectificarea  de luna trecută, luăm bani din secţiunea de dezvoltare şi ii punem in cea de funcţionare,adică luăm de la investiţii şi ii cheltuim”.

Acelaşi consilier afirmă in continuare:”Pe lista rectificării cheltuielilor de capital ,la dotări ISU nu se mai achiziţionează  motopompa,ceea  ce reprezintă  o eroare in opinia mea,având in vedere modul pompieristic de lucru al executivului”.

Supus la vot,proiectul privind aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Carei pe anul 2011 este aprobat,cele  4 voturi impotrivă ale consilierilor PNL nefiind hotărâtoare.

Proiectul  de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuţie a bugetelor la data de 30 septembrie 2011, a atras o nouă intervenţie din partea  consilierului Ciută  intrucât nimeni nu a dorit să dezbată acest subiect.

Acesta menţionează faptul că “In ce priveşte bugetul de venituri,pot să spun că stăm bine iar la bugetul  de cheltuieli stăm “chiar foarte  bine”.Luând un capitol  la intâmplare,de exemplu autorităţi  publice,bunuri şi servicii,văd că am cheltuit deja toţi banii prevăzuţi pe 2011.La toate celelalte  capitole e nevoie de o nouă rectificare  pentru  plata salariilor.Această  rectificare o să ni se pară o glumă faţă de rectificarea ce va urma”.

Pentru pachetele de Moş Nicolae,primarul a propus consilierilor spre aprobare suma de 27.500 lei .In cadrul şedinţelor pe comisii de specialitate din ziua precedentă şedinţei,Comisia Economică a venit cu propunerea alocării sumei de 25.ooo lei,având in vedere perioada grea pe care o trasversează instituţia careieană,propunere votată in unanimitate in cadrul comisiei.

Deşi se părea că toţi consilierii prezenţi vor cădea din nou la un acord comun,primarul Kovacs a transmis prin intermediul consilierului său Vasarhely,intenţia de a menţine suma alocată pachetelor cadou la valoarea de 27.500 lei,astfel ca proiectul este votat in aceasta forma.

De aceeasi manieră s-au desfăşurat şi dezbaterile de la următorul punct de pe ordinea de zi,punct care prevedea alocarea sumei de 50.000 lei pentru iluminatul ornamental în municipiul Carei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Consilierul PNL Adrian Bucureştean a solicitat explicaţii privind defalcarea acestei sume, Francisc Rakovski,şef Birou Achiziţii,prezent in sala de şedinţă afirmand  că “vrem să cumpărăm foarte multe ornamente şi alte accesorii aşa că incă nu ştim exact cum se imparte această sumă”.

Pentru iluminatul de sărbători din acest an,Comisia Economică,al cărei preşedinte este Poosz Szabolcs,vine cu propunerea de 40.000 lei  ca sumă alocată,propunere votată in unanimitate in comisie.

Si de această dată cei care şi-au susţinut punctul  de vedere din comisii au fost consilierii PNL,ceilalti răzgândindu-se în urma intervenţiei primarului.

O altă solicitare de fonduri a venit din partea Fundaţiei Say-Yes Carei,care doreşte sprijin financiar in valoare de 5.000 lei pentru organizarea concursului Maturus 2011.

Propunerea Comisiei de Cultură,de alocare a 2.ooo de lei pentru această manifestare,a fost votată in unanimitate de consilierii prezenţi.

Dacă tot şi-a însuşit începutul şedinţei,consilierului Ciută nu a ratat nici finalul, intervenţia sa descreţind frunţile celor de faţă.

Azi am lucrat constructiv,fără nervi,fără altercaţii ceea ce mă face să remarc că lipsa primarului de la şedinţe duce la eliminarea timpilor morţi şi a discuţiilor inutile legate de caracterizarea unor persoane,lucruri  care nu au nicio legătură cu ordinea de zi”.


Daniela Ciută

comentarii

de CITITOR -Buletin de Carei la 21 noiembrie 2011 - 12:56

Bravo Ciuta Ilie esti un domn cand nu te agita Primarul !:))

de careiean la 21 noiembrie 2011 - 13:31

Dar despre Jurj Nicolae stiti ceva? Fost consilier si fost candidat pedelist pt funcţia de primar.

de porto la 21 noiembrie 2011 - 17:05

..luare de mita
in forma grava..
„saracu” de el a fost retinut…

de alo la 22 noiembrie 2011 - 16:56

pe cand un control si la primaria carei sau DNAul e tot pe sistem comunist si retine doar pe cei ce fura doi lei iar daca esti primar de carei si furi milioane se numeste ca faci afaceri

de gia la 29 noiembrie 2011 - 17:41

DNA-UL va Veni in curand sa vedeti cum face primaru drumurile in viile TIREAMULUI se pregateste un FILMULET cum se pune PAMANT peste PIETRELE PUSE DE OAMENI..?

Lasati un comentariu