Clubul ecologic „Pro-Terra” Carei la festivalul „Lira Art Montana” ediţia a III-a

• publicat la: 15 decembrie 2011
Clubul ecologic „Pro-Terra” Carei la festivalul „Lira Art Montana” ediţia a III-a

În perioada 9-11 decembrie 2011, clubul ecologic „Pro-Terra” Carei a participat la cea de-a III-a ediţie a Festivalului cultural-artistic cu tematică montană „Lira Art Montana” în perimetrul staţiunii turistice Moneasa, judeţul Arad.

Anual, acest festival-concurs este organizat de Asociaţia Condor Club Arad, partener al clubului nostru din anul 2002, fiind un bun prilej pentru iubitorii de munte de pretutindeni să se adune la un loc şi să preţuiască comorile acestuia. Au fost prezente cluburi de profil precum Poteci Alpine, Steaua Nordului Arad, Phonix Tim Făget, Amicii Munţilor Sibiu, Lunca Mureşului Arad, Alone Wolf, Solitarii Arad, Foto Club Arad, Societatea Carpatină Bănăţeană, Şerpaşii Timişoara, Palatul Copiilor Arad, DHS Tibiscus Team şi Dianthus Mediaş.

În acest an, clubul ecologic „Pro-Terra” Carei, a fost reprezentat de către 20 de membrii, sub îndrumarea doamnei preşedinte Menţiu Gabriela, participând pentru a 9-a oară.

Probele au fost numeroase şi distractive. Printre ele s-a numărat:

* Proba de orientare sportivă, în care fiecare concurent a avut un traseu de parcurs cu ajutorul hărţii;

* Proba de slideshow, în care fiecare club a prezentat drumeţiile în aproximativ 40-50 de poze;

* Proba de caricatură care a fost reprezentată de 5 lucrări în format A4;

* Proba de poster ECO care a fost o probă nouă de concurs având rolul de a informa şi conştientiza populaţia cu privire la probleme de mediu;

* Proba culturală în care, anul acesta, am inclus o miniscenetă, o poezie cu două cuvinte impuse şi cântece folk, toate fiind cu tematică montană.

Decernarea premiilor a avut loc în ultima zi iar rezultatele au fost pe măsură. Clubul nostru a reuşit să câştige locul I la proba culturală, locul I la proba de poster ECO, locul II la dans şi locul II la GENERAL.

Sava Ionuţ

Membru „Pro-Terra” Carei

Lasati un comentariu