Dan Puric vine la Satu Mare

• publicat la: 7 ianuarie 2012
Dan Puric vine la Satu Mare

Umple săli şi atunci când tace, şi atunci când vorbeşte. Chinezii i-au spus „Marele mut” prin ceea ce transmite non-verbal, pe scenă, dar mulţi dintre români îl aşteaptă cu nerăbdare, peste tot în ţară, să le vorbească despre credinţă, demnitate şi speranţă. Dupa doi ani satmarenii pot sa il revada pe marele actor si regizor Dan Puric la ei acasa. Artistul vine la Satu Mare in data de 18 ianuarie pentru a sustine o nouă conferinţă la Filarmonica Dinu Lipatti incepând cu ora 19,00.

Cei care vor să isi petreacă două ore intr-un mediu plăcut, ascultând o prelegere care iti merge la suflet, sunt invitati să ia parte la conferinţă. Dan Puric, autorul volumelor” Cine suntem” şi „Despre omul frumos” s-a făcut remarcat în ultimii ani prin modul unic de a-şi susţine conferinţele în faţa publicului din întreaga ţară sau în emisiunile televizate.

Dan Puric in 2011 si-a lansat cel de al treilea volum „Fii demn” si continua seria conferintelor in care vorbeste despre identificarea omului într-o lume mutilată, despre omul creştin, smerit, responsabil, care nu face compromisuri. În holul instituţiei va fi amplasată o urnă pentru donaţii în bani dedicate realizării Memorialului „Calvarul Aiudului” de pe Râpa Robilor – Aiud, judeţul Alba, un proiect susţinut de către Dan Puric. Donatiile si banii obtinuti din vanzarea biletelor, care defapt sunt cartile sale, vor ajunge la cei care se ocupa de sfantul lacas.

Cartea lui Dan Puric, structurata in sase capitole, scrisa la persoana intai, este confesiunea unui om care se bucura de fiecare rasarit de soare si care, cu sensibilitate dar si cu luciditate, redescopera, pentru sine si pentru oameni, reperele necesare oricarui roman: mama, pamantul si martirii neamului. Cartea are pe coperta fotografia mamei autorului. Cu o scriitură simplă, dublată de umor şi ironie, autorul cărţii „Fii demn!” reconstruieşte prin prisma unui demers personal o lume ce se caută pe sine, dar care, in esenţa ei, nu şi-a pierdut simţul valorii şi credinţa.

Lasati un comentariu