Siguranţa naţională, erodată picătură cu picătură

• publicat la: 18 aprilie 2012
Siguranţa naţională, erodată picătură cu picătură

Avocatul Poporului face o anchetă proprie referitoare la neproducerea unor vaccinuri de către Institutul Cantacuzino, aspect considerat o încălcare a dreptului fundamental la sănătate şi, totodată, un act care afectează siguranţa naţională a României. Această situaţie are ca efect pericolul producerii unor epidemii ale căror efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor.

„Ceea ce pare grav este faptul că Institutul Cantacuzino ar fi beneficiat de fonduri care puteau fi utilizate pentru dezvoltarea procedurilor de producere a vaccinurilor“ se arată într-un comunicat al instituţiei Avocatului Poporului, citat de COTIDIANUL. Acesta a mai precizat, după cum afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, că a solicitat de aproximativ două săptămâni informaţiile necesare, însă nu a primit niciun răspuns de la Institutul Cantacuzino.

Pe de altă parte, MEDIAFAX remarcă faptul că Ministerul Sănătăţii a anunţat că directorul Institutului Cantacuzino, Dorel Lucian Radu, a demisionat după ce sindicatul instituţiei, TESA, a cerut acest lucru, acuzându-l că blochează activitatea singurului producător din România de vaccinuri şi seruri. În locul lui a fost repus Radu Iordăchel, care, aminteşte CURENTUL, a fost demis în 2010 de ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Cseke Attila, pe motiv că nu a rezolvat problemele la liniile de producţie a vaccinurilor.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, citat de ANTENA3, a cerut ca până la sfârşitul acestei săptămâni noul manager al Institutului Cantacuzino să prezinte un plan de rentabilizare şi relansare a instituţiei. Dar tot Ministerul Sănătăţii, anunţă MEDIAFAX,  consideră că o parte dintre informaţiile privind vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino care au fost transmise de Avocatul Poporului sunt inexacte şi produc confuzie în rândul populaţiei, în condiţiile în care doar gripalul este de strategie şi siguranţă naţională

EVENIMENTUL ZILEI consideră că în momentul de faţă destul de puţină lume ştie că, pe lângă instanţele de judecată, poate să-şi caute dreptatea, în faţa abuzurilor statului, şi în altă parte, şi susţine că Instituţia Avocatul Poporului, deşi este prezentă în România de mai bine de 15 ani, nu a fost suficient mediatizată, rămânând permanent într-un con de umbră.

Lasati un comentariu