Biciclist accidentat pe str.Tireamului

• publicat la: 23 mai 2012
Biciclist accidentat pe str.Tireamului

Doi bicicliști au fost accidentați în cursul zilei trecute, 22 mai a.c., în urma unor evenimente rutiere înregistrate în Carei și pe Strada Rodnei din municipiul Satu-Mare.

Un prim asemenea eveniment s-a produs în jurul orei 11.30, pe Strada Tireamului din Carei, polițiștii rutieri stabilind că în acest caz nu au fost respectate reglementările legale privind acordarea de prioritate altor vehicule. Astfel, Robert C., de 23 de ani, din Carei, circulând cu bicicleta a efectuat un viraj la stânga, fără să acorde prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar din sens opus de către Arpad S., de 45 de ani.

În urma impactului biciclistul a suferit vătămări corporale, fiind transportat la spital în vederea efectuării de investigații medicale. Atât victimei, cât și conducătorului auto le-au recoltate probe biologice pentru stabilirea unei eventuale alcoolemii.

Cel de-al doilea accident s-a produs la puțin timp după ora 16.00, în municipiul Satu Mare, victimă fiind tot un bicilist.

Polițiștii Biroului Rutier, ce au efectuat cercetarea la fața locului, au stabilit că M. Cristian, de 35 de ani, din Satu Mare, conducând autoturismul pe Strada Rodnei, l-a accidentat grav pe Tiberiu L., de 54 de ani, care, circulând cu bicicleta în aceeași direcție de mers, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la stânga.

Și în acest caz conducătorilor de vehicule le-au fost recoltate probe biologice pentru a stabili eventuala alcoolemie, cercetările continuând sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală.

Acțiuni rutiere – sancțiuni contravenționale și infracțiuni la regimul circulației

Polițiștii rutieri s-au aflat și în cursul zilei trecute, 22 mai a.c., la datorie, pe principalele artere de circulație         din județ, controlând traficul și sancționând abaterile constatate.

În acest sens au fost depistați încălcând normele rutiere și sancționați 191 de participanți la trafic, cuantumul amenzilor ridicându-se la suma de aproximativ 12.500 lei. Șapte conducători auto au rămas fără permise după ce au circulat cu viteză nelegală, pe sens opus ori n-au acordat prioritate de trecere pietonilor sau altor vehicule.

Au existat și situații în care faptele constatate de polițiști au constituit infracțiuni, conform prevederilor Codului Rutier. Este cazul unui șofer de 47 de ani, din Bistrița Năsăud, Ioan C., care a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri din Livada, constatându-se că autoturismul condus avea aplicate numere de înmatriculare emise de autoritățile austriece, fără drept de circulație pe teritoriul țării noastre.

În consecință, pe numele bărbatului s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Lasati un comentariu