Comunicat de presă al Serviciului de Protecție Civilă al Primăriei Carei

• publicat la: 6 iulie 2012
Comunicat de presă al Serviciului de Protecție Civilă al Primăriei Carei

În conformitate cu Dispoziția Ministerului Sănătății Nr. 31199/20.06.2012 privin activitatea comitetelor de coordonare a intervenției în situațiile de urgență determinate de calamitățile naturale (caniculă), Primăria Municipiului Carei a luat următoarele măsuri:

Municipiul Carei are 12 cișmele, din care în stare de funcționare 9 bucăți

  1. În cazul reducerii debitului de apă în rețea, aprovizionarea cu apă potabilă a populației Municipiului Carei se face de la vechiul turn de apă de lângă Parcul Dendrologic.
  2. Avertizarea populației cu privire la sursele de apă potabilă se va face prin postul de radio local și prin ziarele locale.
  3. Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Carei vor identifica persoanele în dificultate care necesită asistență medicală în perioada de caniculă și vor colabora cu Direcția Județeană de Asistență Socială.
  4. Se vor lua măsuri de colaborare cu Spitalul Municipal Carei în vederea constituirii unui punct de Prim Ajutor în care să se acorde asistența de specialitate persoanelor aflate în tranzit și sunt afectate de evenimentele meteorologice (canicula).
  5. Amplasarea a 2 corturi pe spațiul public cu distribuire de apă potabilă cu instalații de răcire conectate la curent electric:

– 1 cort șângă fântâna arteziană de pe strada 1 Decembrie 1918

– 1 cort lângă Parcul dendrologic situat tot pe strada 1 decembrie 1918

  1. În eventualitatea de cod roșu, se vor organiza și puncte de prim ajutor:

– Un punct de prim ajutor la Școala cu cls. I-VIII nr. 3 de pe strada Ignișului

-Un punct de prim ajutor la Colegiul Iuliu Maniu de pe strada Iuliu Maniu

– Un punct de prim ajutor la Grădinița cu program prelungit nr. 2 de pe strada Bălcescu

Cei care vor deservi cele trei puncte de prim ajutor, este personalul medical angajat la cele trei instituții mai sus enumerate.

Localitatea Ianculești, ce aparține de Administrația Municipiului Carei, dispune de 150 de fântâni la care debitul de apă este normal.

Probleme deosebite de aprovizionare cu apă potabilă a Municipiului Carei nu sunt. Zilnic se vor stropi cu apă toate străzile principale ale orașului.

În perioada 06-07 iulie 2012 și până în 17 iulie 2012 se vor verifica sirenele de alarmare din municipiul Carei. Populația este rugată să nu intre în panică deoarece aceste verificări se fac periodic pentru buna lor funcționare.

Insp. Protecție civilă Filip Vasile

Lasati un comentariu