La ordinul PDL, minerilor din Gorj li se reţin buletinele.Care este reactia UE ?

• publicat la: 24 iulie 2012
La ordinul PDL, minerilor din Gorj li se reţin buletinele.Care este reactia UE ?

Planul PDL de a boicota referendumul de demitere a lui Traian Băsescu se întinde şi la nivelul acelor instituţii în care pedeliştii încă se află pe funcţii. Numai că această strategie de boicotare îmbracă forme extrem de grave, unele dintre ele suprimând dreptul de a vota al unor cetăţeni.

Confiscarea buletinul contra cost (metoda deja practicată de câteva zile de pedelişti în Bucureşti) şi oprirea actului de identitate la locul de muncă de către şefii din diverse instituţii de stat sau chiar private sunt două dintre modalităţile pe care PDL le foloseşte fără reţinere pentru a determina cât mai mulţi cetăţeni să nu participe la referendumul de duminică.

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, susţine că lucrătorii din minerit şi energie din judeţul Gorj sunt îndemnaţi să lase actele de identitate în salopete, pentru a nu participa duminică la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Călinoiu a mai declarat şi la sfârşitul săptămânii trecute că minerilor şi energeticienilor le sunt confiscate buletinele de către şefii lor.

Astăzi, preşedintele CJ Gorj a revenit susţinând că angajaţii din Complexul Energetic Oltenia sunt îndemnaţi de şefi (cei rămaşi pe post din guvernarea PDL) să facă uitate actele de identitate în salopetele de lucru, la vestiare, pentru a nu se prezenta la referendum.

Ion Călinoiu nu spune însă clar cine anume le-ar transmite lucrătorilor să facă aşa ceva, care directori din minerit sau energie. Precizează că astfel de lucruri s-ar petrece în fostul Complex Energetic Rovinari. ”Ştiu că pedeliştii vor sta la cotitură să vadă dacă e sau nu prezenţă mare la vot duminică, şi-n funcţie de asta vor acţiona”, a mai spus Călinoiu.

Având în vedere că mulţi din directorii complexurilor energetice din Gorj, dar şi din alte judeţe sunt membri ai PDL iar acest partid şi Traian Băsescu încearcă cu orice preţ să împiedice românii să voteze, solicităm ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să ia de urgenţă măsurile care se impun în legătură cu comportamentul intolerabil al acestor şefi din minerit care încearcă, folosindu-se de funcţiile pe care încă le deţin, să-şi oprească subalternii de la exercitarea unui drept fundamental, dreptul la vot.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu