Scapă de transpiraţia abundentă a palmelor

• publicat la: 16 iulie 2012
Scapă de transpiraţia abundentă a palmelor

Transpiratia abundenta a palmelor este un efect secundar al lipsei de calciu si fier. Este un semn al stresului si anxietatii si, daca vrei sa scapi de neplaceri, nu trebuie decat sa incerci sa te relaxezi putin.

Pentru ca nu exista un tratament medicamentos care sa reduca transpiratia abundenta a palmelor, poti opta pentru cateva metode simple si la-ndemana, cu efect imediat, informeaza goherbalremedies.com.

Servetelele umede nu vor lipsi din geanta ta. Stimuleaza circulatia periferica si sunt perfecte pentru indepartarea bacteriilor si a transpiratiei in exces de la nivelul palmelor. Vei evita astfel momentele jenante si vei putea strange cu fermitate mana oricui.

Alimentatia, cea mai eficienta metoda

O alimentatie echilibrata este foarte importanta pentru reducerea transpiratiei excesive a palmelor sau talpilor. Incearca sa inlocuiesti cafeaua zilnica cu ceaiul negru care are acelasi efect revigorant.

Alimentatia de tip fast food, dulciurile, snacks-urile si bauturile carbogazoase contribuie la aparitia transpiratiei excesive. Le poti inlocui insa cu legume si fructe proaspete, apa plata sau sucuri naturale.

Alimentele cu un continut bogat de iod nu sunt recomandate persoanelor care au aceasta problema. Ceapa alba, asparagusul sau broccoli au acest efect. Incearca sa reduci consumul lor si sa le inlocuiesti cu alimente bogate in calciu si fier.

Vor lipsi din alimentatia ta pentru un timp carnea de vita si curcan sau ficatul fiert. Pot fi inlocuite cu succes de carnea de pui sau porc, dar la gratar, pentru a nu fi bogate in grasimi.

Ceaiul de salvie este remediul perfect pentru excesul de transpiratie al palmelor. Folosit frecvent, el normalizeaza metabolismul, iar in timp problema va disparea complet. Spala dimineata si seara palmele cu ceai racit de salvie sau musetel si nu uita de dieta.

Folosirea metodelor naturiste pentru un timp indelungat poate fi o masura ineficienta, daca nu iti controlezi atent dieta.

Astfel, poti opta pentru spalarile frecvente cu ceaiuri care indeparteaza transpiratia in exces, dar metoda nu va avea rezultatele asteptate daca nu este dublata de o alimentatie corespunzatoare.

Pe langa toate acestea, exista si unele mici trucuri la care puteti apela in tratarea transpiratiei palmelor. De exemplu, nu se vor consuma bauturi fierbinti, iar alcoolul este interzis. La dusul de dimineata ar fi foarte bine daca persoana cu hiperhidroliza palmara ar face o baie calda (care sa nu dureze mai mult de 10 minute) in care sa se afle o mana de sare grunjoasa.

O alta metoda prin care puteti scapa de problema este spalarea mainilor cu apa fierbinte aproximativ 5-6 minute, dupa care ele se vor spala cu apa rece. Acest tratament se va face in fiecare dimineata si seara.

Sucul de castravete este si el foarte bun in tratarea transpiratiei palmelor. Se vor taia felii de castraveti cu care se va freca suprafata mainilor. Dupa aplicare acestea nu se vor clati cu apa si nici nu se vor sterge cu prospul, lasand sucul sa se usuce in mod natural.

Daca aveti aceasta problema puteti aplica unul din tratamentele de mai sus. Desigur este foarte importanta si sanatatea sufleteasca, nu numai cea fizica, asa ca cel mai bine ar fi sa va relaxati cat de des puteti si sa incercati sa lasati toate grijile deoparte. Transpiratia palmelor va disparea atunci cand nu veti mai fi sufocat de rusine ca cineva va rade de Dvs, pentru ca aveti tot timpul palmele transpirate.

Lasati un comentariu