Miting USL la Negreşti Oaş

• publicat la: 18 noiembrie 2012
Miting USL la Negreşti Oaş

De departe cel mai mare miting de până acum de la Negresti Oaş a adunat in jur de 2000 de participanţi veniti din tot judetul să susţină candidatii USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Pe ritmurile binecunoscute si indrăgite ale  Thunderstruck de la AC/DC, cei trei lideri ai USL si-au făcut apariţia fiind primiţi cu ropote de aplauze şi scandări ale numelor lor.

Crin Antonescu – presedinte PNL, Victor Ponta – presedinte PSD şi Daniel Constantin – PC au sosit insotiti de mebrii marcanti ai aliantei electorale USL:. secretarul general al PSD, Liviu Dragnea,  ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, şi  secretarul general al Tineretului Social-Democrat, Ioana Cazacu si de deputatul PSD, Gheorghe Ciocan, de candidatul USL în Colegiul 1 Oaş, pentru Camera Deputaţilor, Nicolae Bura, candidatul USL în Colegiul 2 Senat, acad. dr. Virgil Enătescu, candidatul USL în Colegiul 3, Octavian Petric, candidatul USL in Colegiul4,Viorel Buda,primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca,  o serie de lideri USL, primari şi viceprimari ai Uniunii Social Liberale din întreg judeţul .

Toti au fost întâmpinaţi cu mare entuziasm de susţinători,in repetate randuri scandându-se numele lor dar şi hulind în momentul în care erau  pomenite numele Băsescu, Boc, Udrea .

Liderii naţionali ai USL au venit la Negreşti-Oaş pentru a-şi susţine candidaţii în colegiile electorale din Ţara Oaşului si anume pe  Valer Marian pentru Senat, respectiv pe Nicolae Bura şi Ovidiu Silaghi pentru Camera Deputaţilor.

Manifestarea a fost  o adevărată demonstraţie de forţă, dovedind  clar susţinerea oşenilor pentru formatiunea USL.

Oficiile de gazda au revenit primarului de Negresti Oas,Aurelia Fedorca care a invitat rand pe rand inaltii oaspeti sa ia cuvantul.

Sunt alături de candidații dumneavoastră pe care-i cunosc, pe care îi respect şi pe care mă bazez pentru următorii patru ani. Sunt oameni serioşi, cu personalitate, cu curaj”, a afirmat Crin Antonescu,liderul PNL,indemnand la incredere si sustinere pentru candidate.

Senatorul PSD, Valer Marian, si-a afirmat speranta in Victoria de pe 9 decembrie:

prezenţa liderilor USL la acest miting ne dă încredere. În momentul în care nimeni nu credea că putem câştiga funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare şi pe cea de primar al municipiului, reşedinţă de judeţ, domniile lor au venit alături de noi şi ne-au insuflat încredere. Şi astfel am izbândit. Sunt convins  că  pe 9 decembrie vom sărbători  victoria USL iar parlamentarii votaţi de dumneavoastră vor putea să lucreze pentru judeţ şi pentru Ţara Oaşului, acolo în legislativul ţării”.

Principala sfătuitoare a premierului Emil Boc în momentul tăierii pensiilor şi salariilor,acum candidat in colegiul care cuprinde Tara Oasului nu a scapat atentiei celor prezenti,moment in care manifestantii si-au exprimat oprobiul minute in sir.

Au fost purtate discursuri in jurul accizei palincii,secretarul general al PSD, Liviu Dragnea recunoscand  că la Racşa a avut „primul contact adevărat” cu pălinca,ca  participant la nunta fiului primarului .

Am auzit că sunt colegi de-ai mei supăraţi că nu s-a promulgat legea. E mai bună, da e la concurenţă cu whisky. Cine are urechi, să audă! Cea mai bună pălincă este aici”, a spus secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

„In Parlamentul României este nevoie de un om ca  Nicolae Bura pentru că în 2013 şi 2014 România va fi la răscruce, USL va pune în faţa românilor un proiect de ţară, un proiect pentru o naţiune, proiectul România Puternică, o ţară mândră, demnă, cu rânduială în care administraţia trebuie reformată, statul trebuie reformat”, a spus Dragnea.

Premierul si liderul PSD  Victor Ponta a tinut sa aminteasca celor prezenti  de măsurile fostului guvern dar şi de preocupările USL,una dintre acestea pentru Oas fiind si  promulgarea legii pălincii.

Aveam mai multe lucruri să vă spun, dar cred ca cel mai important este următoru ca  să-l alegem pe Crin Antonescu preşedinte ca să promulge legea cu pălinca, a declarat Ponta.

Liderul PSD crede de asemenea  că Ţara Oaşului ar merita o soartă mult mai bună, astfel  ca tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece în ţări străine pentru un trai decent.

Ţara Oaşului, oraşul dumneavoastră, merită o soartă mult mai bună, merită mult mai mult, merită să ofere celor tineri o şansă de a trăi aici în România şi nu de a pleca peste mări şi ţări. Prima dată am auzit de Negreşti Oaş atunci când avionul de New York a oprit la Satu Mare înainte de Bucureşti, şi am întrebat de ce ,moment in care mi s-a spus ca cei din Negreşti Oaş vin acasă, a precizat Ponta.

Dupa miting,la Satu Mare a avut loc o conferinta de presa la care parerea unanim generala  a fost ca la Negresti Oas a avut loc cel mai electrizant si mai incins miting.

„Consider ca la  Negreşti Oaş a fost cea mai incitantă atmosferă, oamenii au fost  fericiţi să-şi vadă candidaţiisi pe sustinatorii lor. Săptămâna aceasta am fost în câteva judeţe din Transilvania, USL e pe val, categoric lucrul acesta se simte şi în atmosfera din jur.Stim ca vom castiga  pe 9 decembrie dar mai stim si ca greul abia apoi incepe,a afirmat in incheiere Victor Ponta.

In ce priveste componenta noului Guvern,premierul a fost rezervat în declarații,specificand insa ca este multumit de prestatia ministrului Ovidiu Silaghi.

redactia

Lasati un comentariu