Joaca de-a „Uite impozitul,nu e impozitul”

• publicat la: 13 decembrie 2012
Joaca de-a „Uite impozitul,nu e impozitul”

Joi,13 decembrie 2012,zi  cu noroc pentru careienii ce deţin câini.

Marti, 11decembrie 2012,am participat la o conferinţă de presă convocată şi susţinută  de primarul municipiului Carei,Eugen Kovacs,alături de reprezentanti ai presei locale si judetene atât de limbă maghiară cât şi română.

Unul dintre subiectele abordate a fost şi cel al câinilor fără stăpân,prezentă fiind in sala şi presedinta Asociatiei  pentru Protecţia animalelor Puffi,Maria Ardelean.In prezenţa tuturor reprezentanţilor mass-media,primarul Kovacs Eugen a făcut cunoscută intenţia sa  de a introduce  un impozit proprietarilor de câini din  oraş,conform celor menţionate de noi in articolul „Primarul propune impozit pe câini de anul viitor”.

Cele discutate au fost consemnate add literam nu numai de www.buletindecarei.ro ci şi de reprezentanţii altor publicaţii.

In cursul zilei de azi,pe adresa redactiei a sosit un comunicat din partea Primăriei Carei,pe care il redăm integral,lăsându-vă pe Dumneavoastră,cititorii ,să trageţi concluziile de rigoare.

 

 

COMUNICAT

 

Deoarece în mass-media locală şi judeţeană a apărut informaţii referitoare la perceperea unei taxe pentru deţinătorii de câini, vă informăm că nu există o astfel de iniţiativă.

Primăria Municipiului Carei cu sprijinul Asociaţiei de Protecţie a Animalelor „Puffi” Carei, vor întreprinde o serie de activităţi în vederea scăderii numărului de câini abandonaţi pe străzile municipiului Carei şi în cartierele mărginaşe municipiului. În acest sens se va efectua:

– recensământul câinilor din gospodăriile cetăţenilor, în cartierele mărginaşe municipiului.

Primăria Municipiului va sprijini o sumă de bani pe cetăţenii care îşi vor steriliza câinii. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că singura soluţie pentru reducerea numărului de patrupede pe străzi şi în cartiere, este sterilizarea/castrarea.

Cetăţeanul care nu doreşte să sterilizeze câinele din anumite motive, trebuie să răspundă în faţa legii, în eventualitatea că abandonează câinele sau căţeii în stradă, pentru aceştia se vor aplica amenzi usturătoare.

În şcoli şi grădiniţe se vor întreprinde acţiuni pentru promovarea acţiunii de protecţie a animalelor.

Deţinătorii de animale au obligaţia să asigure condiţii corespunzătoare de viaţă potrivit Legii nr.2005/2004 cu modificările şi completările ulterioare.   

 

PRIMAR                                                   PREŞEDINTE

Asociaţiei de Protecţie a Animalelor

„Puffi” Carei

ing.Eugen Kovács                                          Maria Ardelean

comentarii

de Horia Mărieș la 14 decembrie 2012 - 05:06

Da, știm, așa este: „Deoarece în mass-media locală şi judeţeană a apărut informaţii referitoare la perceperea unei taxe pentru deţinătorii de câini, vă informăm că nu există o astfel de iniţiativă.”

N-a fost vorba de „taxe plătite de iobagii ardeleni din Evul Mediu”, nici de faptul că „impozitele se stabilesc pentru oamenii cinstiţi nu pentru hoţi”, sau că „și acum 500 de ani exista un impozit pentru animale aşa că nu e nimic nou”, nu s-a făcut vorbire de loc de „taxa pentru cei ce deţin un animal de 100 de lei anual iar pentru cei ce au mai multi câini să fie triplată”. Nimic dn toate astea.

Au visat (au avut coșmaruri) și Florin Răchitan de la Satu Mare Online („Primarul Careiului vrea să instituie impozitul pe câini” – Marti, 11 Decembrie 2012) și Nagykároly.ro („Mentesítenék a kóbor ebektől a várost” – 2012.12.12.) și cei de la B. de C.

După trezirea din coșmar, ziariștii respectivi au ținut morțiș să-și aștearnă coșmarurile pe hârtie. Niște încăpățânați.

Mare fariseu mai ești mata, alegszeretetanagykárolyifaludőgtérénjenőkebácsi.

Minți tot atât de ușor precum respiri. Și o să tot minți, până când o să respiri – mert ez a fajta.

de Horia Mărieș la 14 decembrie 2012 - 08:45

@ianculestiu la 14 December 2012 – 08:18

Rog să mă scuze finul. Finul cui ??? N-a fost cu intenție (uitatul).
Pur și simplu n-am citit acel număr din GNV.

de careianu la 14 decembrie 2012 - 09:54

in poza apare si radio transilvania carei care acum spune la radio ca acest comunicat lamureste lucrurile dupa ce unii au dat in presa tot felul de interpretari legate de impozit.
cat de obedient de fapt lingau poti sa fii ca sa aburesti lumea cu minciunile voatre????
adica toata presa a consemnat intentia primarului de a pune impozit pe caini si acum veniti cu figuri de dan diaconescu care castiga alegerile la otv ???
se transforma radio transilvania in otv ?

mai ramane sa veniti cu un comunicat in care sa spuneti ca de fapt nici macar nu a avut loc o conferinta de presa la primarie .

de darius la 14 decembrie 2012 - 10:02

apoi aia de la radio transilvania mai bine s-ar ascunde, muma padurii

de Luci la 14 decembrie 2012 - 10:03

cat e factura pentru…reclame si publicitate…platita de careieni ?
ce va tot mirati atunci ?
omu baga mana in pusculita orasului ca in buzunarul personal ca doar e obisnit cu alde astea doar nu degeaba a falimentat atatea firme !

de Napoleon la 14 decembrie 2012 - 10:54

Daca primarul tot doreste sa faca un recensamant al cainilor din gospodariile careienilor asa cum citesc in gazeta de nord-vest ar fi bine sa se asocieze si cu Radio Transilvania Carei si tot atunci sa stabileasca cine are voie sa asculte si cine nu acest post de radio deorece doamna doina a anutat ca sa nu asculte oricine .
Apoi rezultatele se pot comunica populatiei sau se poate da o hotarare de consiliu in acest sens cum era pe vremea PCR .
Ordine si disciplina dragi cetateni din CAREI in noua colaborare dintre Primaria Carei si Radio Transilvania .
Aveti grija ce vorbiti ca se inregistreaza tot .

de dascal la 14 decembrie 2012 - 11:02

citesc cu uimire acest comunicat din partea Primariei Carei.
Ca primarul Kovacs gireaza un asemenea inscris nu ma mir deorece e recunoscut pentru lipsurile pe care le are in exprimarea in limba romana si deci nu are cum sa observe flagrantele greseli de acord sau omisiuni aparute in comunicat dar de la doamna Ardelean ma asteptam la altceva .
Cu respect va rog sa gasiti pe cineva in primarie care sa corecteze expedierile in limba romana pentru a nu lasa impresia ca e o limba straina .

de Horia Mărieș la 14 decembrie 2012 - 11:08

@dascal la 14 December 2012 – 11:02

(y) = Îmi place comentariul.

de ????? la 14 decembrie 2012 - 12:32

„Primăria Municipiului va sprijini o sumă de bani pe cetăţenii care îşi vor steriliza câinii”.??????? Cine a hotarat? oare cine a semnat?pe ce baza? exista hotarare de cansiliu?eugen stim de masina de vot din consiliu,dar totusi nici aparentele nu le mai ascunzi?

de sergiu la 14 decembrie 2012 - 16:43

limba obligatorie la concursurile din primaria carei este limba maghiara asa ca nu va asteptati sa cunoasca cineva de peacolo limba romana scris-vorbit corect.
diktatura udmr carei se inspira din cea basista pe care nu o intereseaza romanii decat la numararea voturilor.

de emil la 14 decembrie 2012 - 20:08

alo, iar va luați de unguri? șovinilor, rasistilor și antimagarilor ce sunteți! numai rmdszamar este reprezentantul legitim al magarilor! acuma, cât de legitim este rmdszamar însuși, e o alta problema! Ponta se face ca nu vede ca rmdszamar nu este înscris in registrul partidelor politice si nu si-a prezentat statutul la tribunal pentru aprobare, conform legii partidelor politice. adica, este un/o partid/formatiune/alianta, care nu are dreptul de a participa la alegeri, dar sa mai si reprezinte pe cineva. dar la magari se permite, la ei nu se pune!

de Zoe la 14 decembrie 2012 - 21:23

In primaria Carei chiar nu stie nimeni sa scrie romaneste ??Nu mai vorbesc de faptul ca cel care reprezinta orasul are probleme cu ..labilitatea dar consilierii pentru ce sunt platiti ??

de Horia Mărieș la 14 decembrie 2012 - 22:01

De ce se fac alegeri parlamentare în România?
Ca să se afle partenerul de guvernare al UDMR!

de karcsi la 14 decembrie 2012 - 22:54

ce tot aveti cu udmr sus si jos ?
incearca si la ei sa traiasca din ceva ca si ei este oameni…si ce daca la noi fratii lor nu mai ajunge nimica ?
bine ca la ei este drujba si pusculita plina de la buget public..noi o sa lucram la cine are firmele pana ei se tavaleste pe centura cu cine vine la rand

de emil la 14 decembrie 2012 - 23:21

asta e scoala pe acre au facut-o pe vremea cand trebuia ca toti sa termine musai 12 clase. normal ca au trecut toti si acum ……

de emil la 14 decembrie 2012 - 23:21

erata: pe care

de emil la 14 decembrie 2012 - 23:24

cam asa, domnule Maries! iar magarii aia nici nu sunt inscrisi in registrul partidelor politice! ce sa mai vorbim de statut conform cu legislatia romaneasca, aprobat de tribunal. iar despre astia, unii afirma ca sunt reprezentantii legitimi ai magarimii, cand ei nici nu sunt in legalitate!

de incredibil la 15 decembrie 2012 - 12:57

P.S. Emile,debordezi de sovinism .Nu inteleg cum iti permiti sa numesti etnicii maghiari ,,magari”,cica ,, reprezentanti legitimi ai magarimii„.Da` ,tu ce esti?

de credibil la 15 decembrie 2012 - 13:39

pentru cei ce nu au reusit sa citeasca si sa inteleaga ce au citit va reamintesc ca la conferinta de presa convocata de presedintele udmr carei care e si primar a fost facuta publica intentia acestuia de a introduce un impozit proprietarilor de caini fapt consemnat in toata presa .
la nici doua zile dupa ce a facut publica aceasta intentie tot presedintele udmr carei a semnat un comunicat prin care nu recunoaste ce a spus si acuza presa de lipsa de intelegere si toate acestea in postul Craciunului cand se presupune ca nu e suficient sa postim la mancare dar e bine sa postim la minciuna adica sa lasam adevarul sa ne conduca .
cei care doresc sa ne abureasca cu tot felul de urari otravite sa se gandeasca si la linistea lor sufleteasca care nu se poate cumpara cu banii niciunei primarii chiar daca pentru moment sunt convinsi de contrariul .
nu poti ascunde la infinit adevarul care la un moment dat va iesi la iveala si atunci multi isi vor vedea micimea .

de karcsi la 15 decembrie 2012 - 13:41

incredibil…e buna pizza ???
sau la tine numa asta estem la post si minciuna la liber este ?

de Horia Mărieș la 15 decembrie 2012 - 14:44

@incredibil (la 15 December 2012 – 12:39)……………

….și nici nu m-așteptam, ca un proprietar de păduri virgine (cca 100 ha), reputat finanțist și om de afaceri local, pupincurist de primaș pe față, cel care a promis în numele pp-de-kaka câte 20.000 de Euro fiecărui cetățean al acestei țărișoare, să nu fie ales deputat în propriul lui fief, adică în Codru!

Cu ce ați greșit atât de incredibil în fața alegătorilor, d-le @incredibil?

de emil la 15 decembrie 2012 - 15:33

uncretindebil m-a catalogat drept dobitoc. in acel moment (cu vreo luna – doua în urma) am explicat ca, de fapt, dobitocii sunt alegătorii udmr, pentru ca reprezinta un electorat captiv, care votează pe nu importa cine, numai ungur sa fie, pentru ei nefiind important nici măcar dacă ungurul respectiv este din Carei sau nu, din asuaj/ garaj/baraj/cluj, pe când condiția de a fi „de aici” este ridicata pentru orice etnic roman de către membrii aceleiași formațiuni culturale care in mod ilegal participa la alegeri. în consecință, am apreciat ca respectiva figura de stil este mult mai potrivita pentru membrii respectivi. din acel moment am ortografiat udmr ca „rmdszamar”, „szamar” insemnand- dupa umilele mele cunostinte – „magar”. nu am numit etnicii unguri ca magari, ci numai pe alegatorii rmdszamar, ceea ce nu e acelasi lucru, fiindca sunt si unguri care voteaza cu altcineva decat rmdszamar. iar sovinismul debordant e chiar in curtea voastra, a horthystilor.

de marian la 15 decembrie 2012 - 15:35

alegatorii au stiut cine este ppddistu impartitor de sarmale pe banii primasului si tot pe banii lui devenit scrijelitor de mucava de cateva saptamani si neplatitor de salarii dar mare mancator de balegar iudemrist.
nu a uitat nimeni campaniile lui din 2000 si nici jecmanirea orasului in mandatul primalprimasului de spatiile din centru.
nu degeaba a fugit de careieni in alt colegiu numa ca tocmai Codrul i-a fost pieirea..
la asa preteni… asa rezultate..aviz celor aliati cu tulipanusef

de emil la 15 decembrie 2012 - 16:18

pot sa numesc si altfel decât magari (de exemplu horthysti, scatofagi, legelista) pe unii care ii voteaza si ii sustin pe aia care ii numesc pe romani „ocupanți” in Transilvania, care aproba batjocorirea lui Avram Iancu in Romania, care pun denumiri de horthysti pe diverse scoli si strazi unguresti din Romania, pe aia care fac mitinguri cu deviza „Viszontlatasra, Romania”, care canta imnul secuiesc si sunt premiati, care isi bat colegul roman de echipa nationala a Romaniei tocmai de 1 Decembrie, care nu canta imnul Romaniei, tara ai carei cetateni sunt si o mai si reprezinta in competitii internationale, aia care vor sa impuna o alta limba decat cea oficiala, romana, care aniverseaza pe calaii romanilor, dictatul de la Viena, ocuparea Ardealului de Nord, ingroparea colaboratorilor amiralului Polii in Romania si asa mai departe. ei bine, chiar imi permit sa-i numesc magari si este o insulta pentru animalele respective sa ii numesc la fel ce ele pe sceleratii respectivi. iar daca esti din acelasi aluat si te recunosti in faptele de mai sus, fii linistit, meriti cu prisosinta nu numai calificativul de magar, ci si pe celelalte (scatofag horthyst, legelista etc).
De are Iancu in mijlocul Clujului o statuie: ca sa dea la horthysti avertisment!

de emil la 15 decembrie 2012 - 16:32

vad ca pe unii ii… dabija de ce sunt eu. eu sunt un roman ingrijorat si revoltat de turnura pe care o iau pretentiile piros feher zold fata de integritatea teritoriala a tarii mele si fata de caracterul oficial al limbii romane in aceasta. si vad ca alegatorii anumitor formatiuni politice gireaza prin votul lor comportamente horthyste la liderii respectivelor formatiuni. si, in plus, imi permit sa dezavuez si sa condamn sovinismul acestora. deocamdata prin scris. poate mai tarziu voi folosi si alte instrumente. sper sa nu fie cazul, dar observ ca nu se mai termina cu pretentiile anticonstitutionale ale acestor iredentisti antiromani.

de un careian la 15 decembrie 2012 - 18:18

APROPO DE RAdio transilvania si de doamna doina.ascultati cind vorbeste aceasta Doina si ve-ti vedea cit de inculta si de agramata este.Face niste dezacorduri de iti vine sa mori.va puteti convinge in special duminica.Cind are ca invitat pe Jenoke miauna si se pisiceste la microfon ca o mita in calduri aflata in cautare de cotoi.dar si atunci ineptiile si incultura ei te fac sa te prinzi cu mainile de cap.Si stai si te intrebi oare chiar nimeni din conducerea radio Transilvania nu o aude???.Dar ea saraca nu se vede si se crede cel mai teribil om de radio.vai de capul ei ca daca prostia si incultura ar durea Doinita noastra ar urla.

de Gusti la 16 decembrie 2012 - 22:08

Un primar se presupune ca este responsabil pentru cele afirmate si mai ales intr-o conferinta de presa unde participa toata presa.
Cum poti sa faci niste afirmatii pe care dupa doua zile sa le contesti ?
Poate nu ar fi rau sa consulte niste …servicii de specialitate

de emil la 16 decembrie 2012 - 23:55

de cand cu folegelista si cu scatofagul guvernator uzurpator nu se mai presupune decat ca orice spun si orice fac acestia este in sensul de a insela pe cineva. astea cu responsabitatea lasati-o pentru altii, lor nu li se potriveste.

de emil la 16 decembrie 2012 - 23:56

astea cu responsabilitatea lăsați-le pentru altii

de ade la 20 decembrie 2012 - 20:33

kovacs sa puna impozit pe chefurile facute de ei

de Horia Mărieș la 23 decembrie 2012 - 09:53

Apropo de impozitele ce le vor avea de plătit contribuabilii careienii în anul 2013.

Despre impozitul „pe câine = a kutyara” nu mai discut acum, am bătut apa în piuă destul cu acest subiect.

Mai întâi însă niscaica știri recente, aflate în context.

– Știre publicată în data de 19 decembrie 2012: Primăria Negreşti-Oaş nu majorează taxele şi impozitele locale în anul 2013.

– Știre publicată în data de 21 decembrie 2012: Joi, 20 decembrie, consilierii locali sătmăreni s-au reunit în şedinţă ordinară. Vestea bună este că pentru anul 2013 nu se majorează impozitele şi taxele locale pentru sătmăreni.

Cum stăm oare cu majorarea impozitelor și taxelor locale la Carei?

Dacă sunteți curioși și dacă vă și pricepeți, puteți să aflați de pe site-ul (portalul) Primăriei Municipiului Carei toate detaliile.

Dacă însă nu știați cumva până acum, vă povestim noi, dar foarte pe scurt.

Lucrurile s-au tranșat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 131/2012, votată în păr de majoritari (adică de consilierii din partea UDMR, cei 11 bucăți), în ședința ordinară din data de 9 noiembrie 2012.

Lista impozitelor și taxelor locale este este una foarte lungă, noi doar spicuim:

– Impozitul pe clădiri proprietatea persoanelor fizice se majoreaza cu 3%.
– Taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizațiilor se majoreazaa cu 3%.
– Taxa pentru eliberarea autorizațiilor pentru a desfășura o activitate economică și altor autorizații similare se majorează cu 20%

Nota H.M.: Prin această măsură, primașul Jenőüke a dorit să încurajeze și să sprijine desfășurarea activităților economice în municipiul Carei, așa cum de altfel a și promis în campania electorală din luna iunie a.c., urmare căreia a și fost reales de electoratul captiv.

– Prin Art. 24 s-a aprobat instituirea „taxei de paragină” ca taxă specială: 40 lei /lună pentru suprafețe desfășurate la sol sub 100 mp, respectiv 80 lei / lună pentru suprafețe desfășurate la sol de peste 100 mp, plus 1 leu pentru fiecare metru patrat peste 100 mp.

Nota H.M.: Careienilor, să vă ferească Sfântul Duh să aveți cumva de plătit această taxă, că o încurcați, n-o să vă mai ajungă nici salariul de bugetar și nici pensia!.

– S-a aprobat o majorare cu 20% a amenzilor pentru sancționarea încălcării unor prevederi din Codul Fiscal Art. 287. (De ex. întârzieri în depunerea declarațiilor de impunere sau nedepunerea lor către de pers. fizice si pers. juridice,
– S-au majorat impozitele datorate pentru toate mijloacele de transport (conform Anexei III la HCL nr. 131/2012
– S-au majorat cu 3% impozitele/taxele pentru terenurile din intravilan,
– S-au majorat cu 3% impozitele/taxele pentru terenurile din extravilan.

Mă întreb oare ce șemecherii au făcut primarii (și consiliile locale) din Negrești-Oaș și din Satu Mare de n-au majorat cu nimic impozitele și taxele locale pe anul 2013?

Probabil că primăriile respective nu sunt atât de înglodate în datorii, nu au de plătit atâtea rate și dobânzi la împrumuturile accesate prostește pe la bănci ca primașul Primăriei Municipiului Carei.
Altă explicație nu văd.
Ba da, ar mai fi una, una politică.
Primarii din Negrești-Oaș și din Satu Mare, aparțin altor formațiuni politice decât primașul Jenőüke al nostru.

de eniko la 23 decembrie 2012 - 10:13

si la sedinta au promis ca reduce impozitul cu 50 la suta daca izolam blocul
http://www.buletindecarei.ro/2012/11/se-maresc-taxele-locale-se-introduce-o-noua-taxa.html

Lasati un comentariu