Constituire comisie de verificare a tuturor ocoalelor silvice şi fondurilor de vânătoare din judeţul Satu Mare

• publicat la: 28 februarie 2013
Constituire comisie de verificare a tuturor ocoalelor silvice  şi fondurilor de vânătoare din judeţul Satu Mare

La iniţiativa prefectului Eugeniu Avram, printr- un ordin emis în data de 28 februarie, a fost constituită Comisia mixtă de control pentru verificarea legalităţii şi funcţionării tuturor ocoalelor silvice respectiv a fondurilor de vânătoare private de pe raza judeţului Satu Mare. Comisia este alcătuită din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare şi Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Demersul prefectului a fost motivat de numeroasele memorii şi sesizări primite precum şi a materialelor publicate de mass- media locală privind unele aspecte ilegale care s-ar înregistra în modul de constituire a unor ocoale silvice private, exploatarea materialului lemnos pe raza judeţului dar şi funcţionării unor fonduri de vânătoare.

Tematica şi modul de acţiune al comisie au fost stabilite în cadrul unei şedinţe convocate de către prefectul Eugeniu Avram cu toţi factorii responsabili, la care a participat şi  Daniel Coraş, inspectorul şef al ITRSV Oradea, în subordinea căruia se află activitatea din judeţului Satu Mare. La finalizarea acţiunilor de verificare se va înainta prefectului un raport cu rezultatele şi măsurile legale dispuse.

 

Lasati un comentariu