Mii de copii din județ au părinții plecați în străinătate

• publicat la: 14 februarie 2013
Mii de copii din județ  au părinții plecați în străinătate

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare este o structură de sprijin pentru copii, părinți, cadre didactice și alți membri ai comunității ce are ca scop educația fiecărei persoane, pentru valorizarea și stimularea indivizilor astfel încât să-și dezvolte propriul potențial. Funcţionează pentru dezvoltarea competenţei interculturale a copiilor şi adulţilor, asigurarea parteneriatului educaţional, asigurarea fluxului informaţional interinstituţional şi implicarea  comunităţii în educaţie.

Cu ocazia bilanţului instituţiei pe anul trecut,directorul institutiei,Sânziana Cristea,l-a avut ca oaspete pe preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.Potrivit datelor furnizate de către directorul CJRAE Satu Mare, Sânziana Cristea,numarul profesorilor consilieri în școlile din județ este de 65 iar  logopezi,6.

În 2012 a realizat consilieri individuale pentru 12761 elevi, 2778 părinți și 3065 cadre didactice, consilieri de grup pentru 1949 elevi, 319 părinți și 373 cadre didactice, precum și 4545 consilieri colective la orele de dirigenție și 611 lectorate cu părinții.

În 2012 a mai implementat 197 de programe de prevenție / dezvoltare personală privind prevenirea tulburărilor emoționale,  a  absenteismului școlar, a violenței școlare, a consumului de tutun, alcool, droguri, a dependenței de calculator, a tulburărilor de învățare și dezvoltare personală.  S-au mai implementat 55 de programe de informare și consiliere privind cariera.

În ceea ce privește activitatea de logopedie, au fost evaluați logopedic 3603 copii  dintre care 315  au fost cuprinși în terapie logopedică.Evaluarea psihopedagocică a copiilor s-a materializat prin eliberarea a 235 de certificate de orientare școlară și profesională. Au fost evaluați 376 de copii pentru a obține certificatul de încadrare  în grad de handicap, iar 601 copii au fost evaluați psihosomatic în vederea înscrierii în clasa pregătitoare, respectiv în clasa I.

Au fost formați în cadrul cursurilor de educație parentală 51 de părinți, iar 4.997 de copii au fost identificați ca având părinții plecați în străinătate.

În 2012 au fost derulate mai multe campanii, dintre care amintim: Campania de prevenţie a violenţei în mediul şcolar „Fără violenţă în şcoli !” ediţia a V-a,  Campania de orientare vocaţională a elevilor „Îmi  construiesc viitorul!”, Campania voluntarilor SNAC “Săptămâna legumelor şi fructelor donate” (4163 kg de legume şi 1678 kg de fructe donate persoanelor dezavantajate), Campania de sprijinire a persoanelor defavorizate „Săptămâna inimilor darnice”.

Printre primele realizări pe anul 2013 se numără: Broşura “Şansele copiilor”, Focus-grupuri şi interviuri privind impactul clasei pregătitoare, Organizarea Galei Voluntarilor SNAC şi a Campaniei “Fără violenţă în şcoli !”

 

comentarii

de jeno la 14 februarie 2013 - 23:18

Daca isi iubesc tara.de ce nu raman acasa? ca acum cu usl va avea tara o industrie mai puternica ca al japoniei!

de Horia Mărieș la 15 februarie 2013 - 06:35

Nu rămân acasă ca să n-aibă de-a face cu proști și cu an-alfa-beta ca @jenö (kovax) la 14 February 2013 – 23:18

de eugen la 15 februarie 2013 - 07:54

stai linistit jeno ca cei multi care pleaca sunt ungurii care isi iubesc tara mama si e si normal sa pleaca la ea.

Lasati un comentariu