Marş împotriva violenţei

• publicat la: 11 martie 2013
Marş împotriva violenţei

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat la marşul care a marcat începutul campaniei de luptă împotriva violenţei în şcolii.

„Vă felicit că aţi organizat campania „Fără violenţă în şcoli !” şi pentru că luptaţi împotriva unui fenomen care este tot mai prezent în unităţile şcolare.

Ca părinte, mă preocupă această problemă, nu vreau să văd copii agresaţi în şcoli, nu vreau să văd profesori loviţi şi bătuţi.

Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, principala armă cu care pot să lupt împotriva violenţei în şcoli e să sprijin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională pentru ca în şcolile din judeţ să existe cât mai mulţi psihopedagogi.    

 

Cabinetele psihopedagogice ar trebui să existe în fiecare unitate cu personalitate juridică. Psihopedagogii au rol important şi în orientarea şcolară a elevilor, dar îi pot ajuta şi pe părinţi şi chiar pe profesori. La psihopedagogi ar putea apela chiar şi cadrele didactice şi părinţii care traversează situaţii dificile care îi pot afecta pe copii.

Copiilor le spun: fiţi toleranți și acceptați-i pe cei care sunt diferiți de voi, învățați să rezolvați conflictele cu ceilalți prin dialog și negociere, făcând mici compromisuri în urma cărora toți să fiți mulțumiți. Voi sunteți prezentul și viitorul nostru și de cum vă veți forma voi va depinde viitorul tuturor.” A declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef.

 

 

Lasati un comentariu