Marş la Carei împotriva violenţei şi abuzurilor asupra copiilor nu şi împotriva nerespectării drepturilor ce i se cuvin Andreei

• publicat la: 16 noiembrie 2018
Marş la Carei împotriva violenţei şi abuzurilor asupra copiilor nu şi împotriva nerespectării drepturilor ce i se cuvin Andreei

Dacă nu alocă fonduri serioase pentru sărbătoarea Centenarului Marii Uniri şi dă jos plăcile oficiale cu tricolor de pe faţada clădirii în care funcţionează, Primăria Carei organizează un marş de sensibilizare a comunității, de creștere a gradului de conștientizare a efectelor abuzurilor asupra copiilor, care să prevină și să combată toate formele de violență.

Organizatorii marșului sunt Primăria Carei și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare.

Aţi citit vreun comunicat prin care să ni se aducă la cunoştinţă cazuri multiple din municipiul Carei în care copii să fie abuzaţi? Avem în Carei un fenomen în acest sens?

Am luat în schimb la cunoştinţă despre faptul că Primăria Carei sfidează o familie cu copii cu handicap de ani de zile.  Este vorba de cazul fetiţei operate în Boston , SUA, prin bunăvoinţa medicilor specialişti americani atunci când în ţară nu i se dădea nicio şansă la supravieţuire . Taman în perioada în care erau la intevenţiile chirurgicale din SUA, primarul Kovacs a considerat de cuviinţă să taie orice ajutor social către această familie.  Până şi ITM Satu Mare a certificat faptul că primăria este restantă cu sume cuvenite către tatăl fetei ca însoţitor al unei persoane cu handicap.

Înverşunarea împotriva acestei familii a mers până acolo încât i  s-a comunicat telefonic că din motive subiective nu i se acordă drepturile cuvenite.

Nici Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare nu a intervenit şi nici serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei Carei. Toţi stau şi admiră calvarul acestei familii. Noroc cu sufletele mari din Ministerul Muncii  care au oferit posibilitatea de a interveni chirurgical pentru aducerea protezei oculare la starea de dezvoltare a osaturii feţei tinerei Andreea.

Acțiunea promovată de primăria Carei are loc în contextul în care în data de 19 noiembrie se marchează Ziua Internațională împotriva abuzului și violenței asupra copilului, iar pe 20 noiembrie Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. De asemenea, de la 1 noiembrie a început și campania națională ”19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, inițiată de Federația Internațională a Comunităților Educative (FICE) – Secțiunea România.

Marșul se va desfășura pe traseul: magazinul Oțelul – strada 1 Decembrie 1918 – Centrul Cultural de pe strada Iuliu Maniu. La acest marș vor participa aproximativ 150 de persoane, adulți și elevi.

Vor manifesta copiii aduşi de la şcoli  pentru drepturile care i se cuvin Andreei Nemethi din Carei? Slabe speranţe….

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu