Serbare de Crăciun la CT „Iuliu Maniu”

• publicat la: 20 decembrie 2013
Serbare de Crăciun la CT „Iuliu Maniu”

Ca în fiecare an, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” duce mai departe tradițiile și obiceiurile lăsate de străbunii noștri. Încă de la începutul Postul Crăciunului,elevii liceului au început repetițiile pentru concertul de colinzi sub coordonarea profesorului de religie pr. Valer Pop.

Pentru că în liceu sunt multi elevi originari din satele dimprejurul Careiului, aceștia au fost cooptați în programul dedicat Sărbătorii Crăciunului pentru a face cunoscute obiceiuri vechi, stiut  fiind faptul că la țară acestea sunt mai bine conservate decât în societatea citadină.

Concertul de colinzi a fost prezentat lângă bradul frumos împodobit de pe scara principală și a fost urmărit de cadrele didactice și elevii liceului. Atracția serbării de Crăciun a fost sceneta populară tradițională prezentată de elevii din Resighea, scenetă cu origini îndepărtate în istoria satului. Coordonator artistic a fost prof. Lavinia Zota.

În zilele următoare elevii colegiului vor duce vestea Nașterii Mântuitorului în casele de tip familial și la organizațiile care au în grijă copii cu nevoi speciale,încercând să insufle un strop de bucurie în sufletele celor care au nevoie de mângâiere.

comentarii

de Mesterul Manole la 20 decembrie 2013 - 14:29

Bradul a fost foarte frumos, cam slabut impodobit dar merge.

Lasati un comentariu