Bucuria de a dărui

• publicat la: 3 februarie 2014
Bucuria de a dărui

Bucuria de a dărui

…căci e mai frumos a da decât a primi…

         

Să fii creştin înseamnă să iubeşti, înseamnă să priveşti cu îngăduinţă şi înţelegere spre aproapele şi privind să vezi în el chipul lui Isus.

Perioada postului Crăciunului este un timp de aşteptare şi pregătire în care încercăm să ne curăţăm sufletele pentru a-i îngădui Pruncului Sfânt din Betleem să se nască în ele.

Putem profita de acest timp plecându-ne smeriţi genunchii în rugăciune şi îndreptându-ne spre semenii noştri, pentru că sunt mulţi cei înfometaţi şi goi care trec adesea pe lângă noi fără să îi vedem. Sunt mulţi copii care nu au jucării să se joace, caiete să scrie şi haine să îmbrace… sunt mulţi părinţi care nu au un colţ de pâine să aşeze pe masă, sunt mulţi bătrâni uitaţi de copii şi poate chiar de timp care nu pot să îşi cumpere medicamentele de care au atât de multă nevoie. Sunt părinţi disperaţi care au copii bolnavi şi nu îi pot trata…sunt mulţi… dar şi noi ceilalţi suntem mulţi….

La iniţiativa părintelui paroh Mihai Vătămănelu, Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” împreună cu Terţiarii franciscani, au demarat un proiect pentru a veni în ajutorul celor nevoiaşi.

În perioada 1 XI – 15 XI 2013 persoanele şi familiile cu venituri mici s-au înscris pe o listă la biroul parohial, unde şi-au notat numele, adresa şi datele de contact pentru a fi vizitaţi.

Din data de 15 XI membrii ordinului terţiar franciscan au vizitat familiile înscrise pentru a le identifica necesităţile şi a veni în sprijinul lor.

Începând cu prima duminică din post credincioşii au avut posibilitatea de a contribui cu donaţii pentru a sprijini acest proiect. Voluntarii OFS au paricipat la colectarea acestora cu bucurie şi multă dăruire.

Acţiunea de colectare s-a desfăşurat în toată perioada postului. În perioada 17. XI. 2013 – 22. XII. 2013 s-a adunat suma de 8049 lei.

O parte din această sumă a fost direcţionată spre 20 de familii nevoiaşe din parohia noastră, dar şi spre alte familii în dificultate. Acestea au fost ajutate cu:

– alimente ( 12 famili)

– medicamente

– plata unor utilităţi

– lemne

– s-a achiziţionat o sobă pentru încălzit ( a beneficiat de ea o mamă singură cu doi copii)

– o canapea (pentru o mamă singură cu o fetiţă bolnavă)

– tratamente medicale

– susţinerea unor studenţi în achitarea taxei de şcolarizare

– s-au distribuit 30 de pachete cu alimente, primite ca donaţie

S-a cheltuit suma de 4872 lei dar, acţiunea nu s-a încheiat, lista este încă deschisă la biroul parohial, vom sprijini în continuare în măsura posibilităţilor pe toţi cei care au nevoie de ajutor.

 Mulţumim Domnului pentru iubirea pe care o are faţă de noi, mulţumim părintelui Mihai Vătămănelu pentru dăruirea sa şi îl rugăm pe Isus să reverse belşug de haruri peste noi toţi ca împreună să fim instrumente ale iubirii Sale.

Pace şi Bine!

Sanda Ulici

Lasati un comentariu