Concurs de recitări de Ziua Limbii Materne

• publicat la: 13 februarie 2014
Concurs de recitări de Ziua Limbii Materne

Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei organizează în 20 februarie 2014,cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, un concurs de recitări în limbile română,maghiară și germană. Premiile constau în diplome și cărți.

Concursul are ca scop promovarea poeziei universaleîn rândultinerilor, cunoașterea reciprocă a valorilor literaturii române, maghiare și germane precum și exprimarea acestora  prin intermediul limbii materne.

Recitările se vor desfăşura pe trei categorii:

        1. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)

        2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară) 

        3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană ( de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană) 

Evenimentul  se va desfăşura de la ora 17.00în Sala Cavalerilor din Castel.

Lasati un comentariu