ELEVII DIN LUCĂCENI ŞI BERVENI AU SPUS STOP PEDOFILIEI!

• publicat la: 10 aprilie 2014
ELEVII DIN LUCĂCENI ŞI BERVENI AU SPUS STOP PEDOFILIEI!

În cadrul activităţilor cuprinse în proiectul partenerial de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor şi a pedofiliei au fost organizate o serie de întâlniri cu elevii, părinţii şi profesorii, în săptămâna Şcoala Altfel, atât în mediul urban, cât şi în mediu rural.

Astfel, echipa mixtă a proiectului formată din reprezentanţi ai poliţiei, inspector Hrihorişan Felicia, ai jandarmeriei, domnul Malinetescu Daniel, ai Protecţiei Copilului, doamna Peter Csilla sub coordonatoarea doamnei Andrea Demeter, iniţiator al proiectului au desfăşurat o întâlnire la Căminul Cultural din Lucăceni. Cei aproape 100 de elevi ai şcolii au fost prezenţi la activitate, alături de cadrele didactice şi părinţii care au dorit să participe la întâlnire, sub coordonarea doamnei director prof. Mărneanu Maria.

Copiii au aflat ce este pedofilia, ce sunt abuzurile sexuale şi cum pot fi prevenite, care sunt numerele de telefon pe care pot să le apeleze în caz de urgenţă, precum şi informaţii utile privind utilizarea în siguranţă a internetului. Evenimentul, mult aşteptat de copii, s-a dovedit o reuşită, elevii fiind deosebit de implicaţi în discuţiile purtate şi apreciind materialele video prezentate, cât şi abordările avute de reprezentanţii instituţiilor şi de coordonatoarea proiectului.

Activităţile preventive au continuat apoi la Căminul Cultural din Berveni unde au fost invitaţi să participe toţi elevii  Şcolii Gimnaziale, alături de care s-au aflat  cadrele didactice ale şcolii şi părinţi, în total fiind aproape 200 de participanţi. De buna organizare a activităţii s-a ocupat doamna director, prof. Molnar Eva, care a apreciat în mod deosebit actualitatea temei şi s-a implicat activ în discuţiile purtate. Întâlnirea a fost apreciată de toţi participanţii, cu atât mai mult cu cât informaţiile au fost prezentate şi în limba maghiară, pentru a putea fi corect înţelese de cei prezenţi.

     Şi poliţiştii din Porumbeşti au dezbătut împreună cu elevii Şcolii Gimnaziale din localitate şi cadrele didactice aspecte cu caracter preventiv în ceea ce priveşte fenomenul abuzurilor la care pot fi supuşi copiii atât la şcoală cât şi în timpul liber. La activitate au participat 230 de elevi.

La Tăşnad poliţiştii de proximitate împreună cu poliţişti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea au dezbătut tema „Nepăsarea ne face complici” cu elevii Liceului Tehnologic Tăşnad, în cadrul activităţilor preventiv –informative desfăşurate în cadrul săptămânii „Şcoala Alftel”. Cu această ocazie a fost vizionat un film pe această temă, care le –a captat atenţia elevilor.

  Elevii din Ardud şi Mădăras s-au întâlnit ieri cu poliţiştii şi au fost informaţii despre fenomenul dellicvenţei juvenile , circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii venind în întâmpinarea nevoilor acestora  şi răspunzandu-le la întrebările adresate , pe diferite teme despre care copiii doreau să afle informaţii.

  Preşcolarii din Dorolţ şi Dara au avut ocazia ieri să vadă şi să intre în contact cu dotarea poliţiştilor, cu autospeciala Poliţiei şi să afle cum trebuie să circule corect pentru a preveni evenimentele rutiere şi a nu deveni victimele lor, poliţiştii din Dorolţ s-au aflat în mijlocul lor pentru a le da aceste informaţii.

Lasati un comentariu