Recital de poezie Corneliu Balla,la Liceul Teoretic

• publicat la: 24 aprilie 2014
Recital de poezie Corneliu Balla,la Liceul Teoretic

Direcția de Cultură și Sport Carei, Centrul Cultural Carei, Biblioteca Municipală Carei în colaborare cu Liceul Teoretic Carei organizează luni, 28 aprilie 2014 de la ora 13.00 în Sala Festivă a Liceului Teoretic Carei un recital de poezie din creațiile poetului Corneliu Balla.

În cadrul evenimentului, elevi ai Liceului Teoretic Carei, alături de membri ai cercului de teatru din cadrul Centrului Cultural Carei vor recita din poeziile cunoscutului poet și traducător careian. Din parte Bibliotecii Carei va participa neobosita bibliotecară  Nicoleta Latiş,cea care s-a ocupat de aparitia primei ediţii a dicţionarului biobibliografic ce cuprinde  personalităţile careiene,sub titlul Tezaur Spiritual şi cultural careian .

Corneliu Bala ar fi împlinit la 11 aprilie 2014 vârsta de 84 ani. A fost cunoscut sub pseudonimul literar Gabriel Rațiu. Foarte bun traducător, publicist și poet, a debutat editorial cu volumul „Logosclipuri“ (2001), la editura Dacia. A urmat volumul „Jugul cel blând“, în anul 2003, iar în 2008 i-a fost publicat post mortem volumul „Zarca”.

 redacţia

Lasati un comentariu