Artiști de seamă la „Zilele Județului Satu Mare”

• publicat la: 12 iunie 2014
Artiști de seamă la „Zilele  Județului Satu Mare”

Joi, 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă susținute de președintele Consiluilul Județean, Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor, au fost prezentate detalii cu privire la cea de-a II-a ediție a „Zilelor Județului Satu Mare”.

Acestea se vor desfășura în perioada 20-22 iunie. Bugetul estimat al evenimentului este de aproximativ 250.000 lei.

Adrian Ștef a subliniat faptul că evenimentul este unic în România „și este de fapt principala sărbătoare a tuturor locuitorilor acestui județ”. Totodată, președintele CJ spune că județul Satu Mare are o caracteristică aparte și anume faptul că „pe o rază de 30-40 de km putem prezenta mai multe obiceiuri și tradiții ceea ce în alte zone lipsește. Principalul obiectiv al Zilelor Județului Satu Mare este de a prezenta toate tradițiile noastre locale dar și de a atrage turiști”.

Deasemenea, Mircea Govor a adăugat că principala idee a acestei manifestări este de a-i reuni pe locuitorii județului „pentru a se cunoaște mai bine, și pentru a cunoaște în special preparatele culinare specifice diferitelor zone din județ”.

Președintele CJ a declarat că în perioada de desfășurare a „Zilelor Județului Satu Mare” vor fi amplasate două scene. Scena principală se va afla în Piața 25 Octombrie iar cea pentru spectacolele de muzică populară va fi amplasată lângă Casa de Modă. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 20 iunie la ora 19.45 la scena din Piața 25 Octombrie, iar sâmbătă 21 iunie, de la ora 11.00 va avea loc parada portului popular.

Cu toate că încă nu se cunoaște programul exact al evenimentului, Ștef a declarat că după deschiderea oficială de vineri seara, pe scena de pe platoul de lângă Palatul Administrativ vor cânta Ducu Bertzi și trupa EDDA (din Ungaria).
Sâmbătă va avea loc „Miss Zilele Județului Satu Mare” după care vor concerta: Lora, CRBL, Geszti Peter&Gringo Star și 3 Sud Est. Duminică, pe scena din Centrul Nou vor urca Antonia, Alex Velea și Andra.
Pe scena pentru muzică populară sâmbătă vor cânta: Cununița, Ansamblul de Stat Secuiesc „Harghita”, Petrică Mureșan, Georgiana Marina, Văru Săndel și Aurel Tămaș. Duminică pe scena muzicii populare vor evolua: Ansamblul „Transilvania”, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Herczku Agnes și Codru de România.

La fel ca anul trecut, în Piața Libertății primăriile din județ își vor amplasa căsuțe de prezentare a tradițiilor și culturilor locale.

comentarii

de anonim la 13 iunie 2014 - 13:27

Cine nu stie sa munceasca pt banii nu stie nici sa -i pretuiasca . Consider o mare risipa de banii acest eveniment . Pacat de munca celor care muncesc si contribuie cu taxe si impozite ca altii sa se distreze . Nu am vazut nici cel mai mic gest de multumire a celor de la conducerea judetului fata de cei care muncesc in privat .

de Claudia la 13 iunie 2014 - 13:57

Cred ca ai gresit articolul pentru ca risipa de bani proveniti de la cai care platesc taxe si impozite este la primaria Carei.Aici avem un primar care are retinere pe salar pentru datoriile la bugetul de stat si inca cheltuie din banii careienilor pentru evenimente unde nu sunt invitati careienii!
La adunarea grofilor scapatati veniti cu masini lipite cu timbre a scios primaru bani din fondu de rezerva a orasului iar pentru campionii nostri careieni care aduna medalii si titluri de campioni la diferite sporturi nu se poate cumpara un tricou sau plati un drum la competitii!
Rusinea orasului e primaru care nu stie sa pretuiasca banii orasului dupa ce ca a ajuns primar cand nu avea nici bani de telefon avea sechestru pus de banca pe casa sa.Acum imprasitie banii orasului pe chefuri si distractii daca tot le iese si lor din facturile umflate de la lucrarile din oras!

de monika la 17 iunie 2014 - 12:19

si eu stiu ca la Carei s-a muncit pe branci si foarte frumos ca sa se faca facturile pentru pavaj de calitatea 1 si sa se puna pe jos de alta calitate
si ca au fost cumparati pomisori cu 340 lei si deja is uscati dar a fost munca ca sa faci facturi peste facturi ca sa nu se vada ca sefu de la spatii verzi are firma de gradinarit si sa nu se stie circuitul la bani;
si eu ma bucur ca multi din care au votat kovacs sunt someri si ca sunt adusi muncitori din alte localitati ca sa lucreze la carei si ca pt intalnirea grofilor au fost scosi banii din fondul de rezeva al orasului Carei ca urmasii nu au avut nic bani de haine si pt asta a tinut deschisa si vineri lajos piata de ocskasor. ne bucuram ca se munceste la primarie ca sa se stsnga banii de la careieni ca sa poate cheltui primarul care are retinere pe salar ca el nu plateste la bugetul de stat datoriile de miliarde…e foarte frumos la Carei si ne distram bine aici.

Lasati un comentariu