Evenimente rutiere

• publicat la: 12 octombrie 2014
Evenimente rutiere

În acest week-end poliţiştii au intervenit la 4 evenimente rutiere produse pe raza judeţului Satu Mare soldate cu  1 rănit grav şi 4 răniţi uşor.

Vineri dimineaţă poliţiştii Biroului Rutier au fost solicitaţi să intervină la un eveniment rutier produs în Piaţa Libertăţii din municipiul Satu Mare. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că Maria B. , de 55 de ani a condus autoturismul marca Honda, iar pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor a acroşat o pensionară  în vârstă de 71 de ani care, în calitate de pieton era angajată în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. În urma evenimentului a rezultat accidentarea gravă a pensionarei.

Sâmbătă în jurul orei 10.30 pe DJ 193 A a avut loc un accident de circulaţie. Poliţiştii  care s-au deplasat la faţa locului au stabilit faptul că,  în afara localităţii Necopoi din judeţul Satu Mare,  Lucian N. de 25 de ani conducând autoutilitara marca Mercedes pe fondul conducerii imprudente a pierdut controlul volanului părăsind partea carosabilă şi întrând cu autovehiculul în şanţul din partea dreaptă a drumului. În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului auto.

La data de 11 octombrie a.c. poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe DN 1C. Din verificările efectuate s-a constatat că Ovidiu T. de 29 de ani a condus autoturismul marca VW pe raza localităţii Halmeu din judeţul Satu Mare şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia  pe fondul neasigurării  corespunzătoare  la efectuarea manevrei de depăşire a acestui autoturism  care circula în faţa sa  şi care era condus de Dorin L.   care de asemenea nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers prin viraj la stânga. În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a    conducătorului autoturismului marca Dacia şi a unui pasager minor în vârstă de 7 ani,  din acelaşi autoturism.Toate cele 3 persoane implicate în accident au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru îngrijiri medicale, însă în urma investigaţiilor  medicale efectuate nu a fost necesară rămânerea sub supraveghere medicală  a nici uneia dintre ele.

Şi poliţiştii rutieri careieni au intervenit sâmbătă la faţa locului la un eveniment produs pe raza localităţii Ghenci. În urma cercetărilor a rezultat faptul că accidentul s-a produs în următoarele împrejurări: un bărbat în vârstă de 39 de ani , din localitatea Racşa , judeţul Satu Mare  a condus autoutilitara marca Ford Transit  iar la efectuarea manevrei de mers înapoi la ieşirea din curtea unui imobil nu s-a asigurat corespunzător şi a acroşat o tânără în vârstă de 17 ani care circula regulamentar în calitate de pieton pe trotuar. În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a tinerei.

În toate cele 4 cazuri conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, de asemenea le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

În situaţiile amintite anterior oamenii legii efectuează cercetări sub apsectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

                                           Tăiere fără drept de arbori

      Sâmbătă în jurul orei 11.00 poliţiştii Secţiei Negreşti Oaş au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către o localnică din satul Moişeni , judeţul Satu Mare , despre faptul că în pădurea pe care o deţine în locul numit la Grăniceri din localitatea în care îşi are domiciliul mai multe persoane au tăiat de pe picior arbori fără drept. Oamenii legii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi au stabilit faptul că era doar o singură persoană de sex masculin din localitate , Vasile P. care ar fi tăiat de pe picior un număr de 9 arbori de esenţă fag nemarcaţi din proprietatea reclamantei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori. Bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Infracţiuni rutiere

Vineri în jurul prânzului poliţiştii rutieri negreşteni în colaborare cu cei de ordine publică au oprit în trafic pe DN 19, pe raza localităţii Oraşu Nou  un tânăr în vârstă de 22 de ani, din localitatea Medieşu Aurit care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor marca Same şi o remorcă. În urma controlului efectuat a rezultat faptul că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie, iar remorca nu era înmatriculată. Ionel M. a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere şi tractarea unei remorci neînmatriculate.

La data de 10 octombrie a.c. poliţiştii Secţiei Satu Mare au identificat în trafic pe raza localităţii Botiz un bărbat din localitatea Gherţa Mică care conducea autoturismul marca Ford . Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Sâmbătă poliţiştii Secţiei Carei l-au depistat în trafic pe Vasile P. din localitatea Sânmiclăuş  în timp ce conducea mopedul marca First Bike pe DJ195C, pe raza localităţii Sânmiclăuş . În urma controlului efectuat a rezultat faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot sâmbătă, dar după-amiază poliţiştii Secţiiei Carei au fost sesizaţi de către Maria F. despre faptul că ar avea neînţelegeri cu chiriaşul său iar acesta ar fi consumat alcool şi ar conduce un autoturism  pe raza localităţii Berveni. Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost identificat pe  strada Agoston din municipiul Carei  conducând autoturismul marca Opel . În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1,43mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul  pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80mg/l alcool pur în sânge.

În toate cazurile menţionate anterior persoanele implicate sunt cercetate în stare de libertate.

 7 conducători auto au rămas fără permise de conducere în cadrul acţiunilor desfăşurate  în acest week-end   pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere. Permisele au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, nerespectarea regimului legal de viteză şi efectuarea unor depăşiri neregulamentare. De asemenea  au fost aplicate    375  contravenţii  în valoare de  44500  lei  şi au fost ridicate 7 certificate de înmatriculare.

Lasati un comentariu