Se distribuie la primărie formularele pentru ajutorul de încălzire

• publicat la: 15 octombrie 2014
Se distribuie la primărie formularele pentru ajutorul de încălzire

Începând de  miercuri 15 octombrie, careienii  îşi pot ridica formularele în vederea solicitării ajutorului pentru încălzirea locuinţei,  de la biroul  Direcţiei  de Servicii Sociale din cadrul primariei Carei.

Pentru a beneficia de ajutorul de încălzire, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse trebuie să depună la sediul primăriei o cerere, precum şi acte doveditoare privind veniturile şi locuinţa.

Documentele solicitate sunt actele de identitate ale membrilor familiei, dovezi ale veniturilor acestora (adeverinţe de salarii, mandate de plată ale unor drepturi sociale etc), înscrisuri cu privire la forma de deţinere sau de utilizare a locuinţei (act de proprietate, contract de închiriere, împuternicirea proprietarului pentru solicitarea ajutorului pentru încălzire în cazul chiriaşilor etc).

Potrivit celor declarate de Monica Radu,sef serviciu, nu pot primi ajutoare de încălzire persoanele care deţin clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu, sau terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă (teren intravilan), care depăşesc 1.000 metri pătraţi în zona urbană şi 2.000 metri pătraţi în zona rurală.

Vor fi de asemenea eliminate de pe lista beneficiarilor de ajutoare şi persoanele care deţin autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile, dar şi beneficiarii care deţin utilaje agricole sau utilaje pentru prelucrarea lemnului.

Toate cererile vor fi însoţite de acte doveditoare în ce priveşte componenţa familiei, dovada veniturilor realizate în luna anterioară depunerii cererii şi o factură de gaz sau energie electrică în funcţie de tipul de ajutor solicitat. Subvenţia se acordă persoanelor si familiilor care realizează venituri nete/ membru de familie de până la 615 lei.

Beneficiază de subvenție și persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică dacă nu dețin altă formă de încalzire, pe lemne sau pe gaz.

De asemenea, asistaţii social trebuie să ştie că  toată suma pentru încălzirea cu lemne se acordă într-o singură tranşă şi nu în fiecare lună.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 16 octombrie 2014 - 06:21

De ce să se mai mai impartă atâtea ajutoare pentru încălzire?
In Carei și nu numai, multă lume șe incălzește cu lemne, fiindcă ce pare că este o soluție ceva mai ieftină.

Sugerez să se facă apel la prințișori și la moguli pentru rezolvarea problemei.

De exemplu la „Prințul” Paul și la „Prințesa” Lia, audiați in prezent la DNA Brașov pentru o mega-afacere forestieră de zeci de mii de hectare în care urmăriți penal sunt și Ilie Sârbu și Hrebenciuc, lideri de vârf in partidul de guvernământ PSD, prințisori cărora Băse le-a botezat copchilul, precum și Keresztolyi (de la cherestea) Attila. Ăstia au păduri destule, deci și lemne berechet, pot asigura, făra nici o problemă, toate „ajutoarele pentru încălzire” necesare și incă la nivelul întregii țări.

In felul ăsta și falimentara Primărie Carei va putea face economii la bugetul local, nu va mai arunca orzul pe gâște.

de Horia Mărieș la 16 octombrie 2014 - 06:36

P.S.

Cam așa arată niște escroci neobrăzați, dar cu „ștaif”.

http://realitatea.mobi/media/201410/w600/paullia_73253000.jpg

Lasati un comentariu