Românii din străinătate, nevoiți să stea la cozi imense

• publicat la: 2 noiembrie 2014
Românii din străinătate, nevoiți să stea la cozi imense

Românii din străinătate stau la cozi ca să votezele președintele României. În Republica Moldova, Franța, Germania, Italia și nu numai zeci de oameni stau duminică la coadă să-și exercite dreptul la vot.

Români din străinătate s-au plâns duminică presei din România și pe Facebook că au fost nevoiți să stea cu orele la coadă ca să voteze.

Fotografia alăturată, postată pe Facebook, a fost făcută duminică la Paris.

Primim de la careienii ce lucreaza in Graz,informatii potrivit carora numai 2 SECTII de VOTARE sunt deschise! Din cele 30 ce erau in zona Graz acum 10 ani,pentru alegerile prezidentiale sunt disponibile doar 2. La alegerile europarlamentare din 25 mai au fost deschise 25 de sectii de votare!

Un alegator din Anglia a semnalat, pentru HotNews, faptul ca la sectia de votare 152 Londra situata la Brand Civic Center „sunt mii de oameni si doar trei stampile” si ca se voteaza „urcand cu liftul” in sectia de votare.

O româncă din Munchen a transmis  in jurul orei 17 ca sta la coada de cinci ore si tot nu a reusit sa voteze. „Atmosfera e incrancenata imptrova lui Ponta. Deja toata lumea isi face planuri cum sa procedeze la turul doi sa nu patim la fel. Toti sunt determinati sa voteze si acum, si in turul doi. Nemultumirea este foarte mare. Injuraturi la greu. Oameni veniti de la sute de km distanta”.

Şi românii din Munchen, Germania, s-au mobilizat pe 2 noiembrie şi au ieşit să îşi exprime opţiunea pentru viitorul preşedinte al României. Zeci de persoane au fost surprinse stând la o coadă enormă în faţa unei secţii de votare. „În Munchen este coadă ca pe vremea lui Ceauşescu la pui sau la lapte„, a scris unul dintre votanţi potrivit romaniatv.net.

Lasati un comentariu