Cântec, joc şi voie bună la Marna Nouă

• publicat la: 22 mai 2016
Cântec, joc şi voie bună la Marna Nouă

Duminică după masă a avut loc în localitatea Marna nouă un frumos eveniment cultural organizat de Biblioteca Comunală Sanislău la care au  participat  toate oficialităţile locale în frunte cu primarul Kardos. Pe scenă au evoluat  artistul popular Bărbos, Maria Tripon, Angela Muntean, Ciprian Tempe, Cătălin Bocicai,Cristian Crişan, corul bisericii ortodoxe Sanislău, Asociaţia Nepoţii Iancului Marna, Asociaţia Urmaşii lui Lucaciu Lucăceni  şi ansamblul Doina Codrului de la Şcoala de Arte.

Corul din Sanislău a fost  răsplătit   cu ropote de aplauze pentru repertoriul abordat.

Moţii  de la Marna Nouă  au prezentat nu numai o clacă tradiţională ci şi tineri cu potenţial artistic  precum Răzvan Fuzi, Răzvan Ilona la taragot şi Patric pop la saxofon şi Cazacu Ştefania.

Copii din Marna au dansat ţarina iar apoi au intrat în scenă copii din Lucăceni cu o şezătoare tradiţională.

Spectatorii au cântat apoi împreună cu Angela Munteanu din Ţara Codrului, cu Maria Tripon din Ţara Oaşului.

O clacă tradiţională, obicei ancestral  din satele româneşti  a  încântat publicul ce a rezonat pe tot parcursul manifestării cu artiştii amatori. Lelea Victoria a fost gazda la care femeile din sat au poposit cu caierul. Momentele muzicale au fost susţinute de Ghiţă Jurj la taragot şi Ghiţă Fodor la acordeon.

A fost invitată să spună câteva  cuvinte şi  preşedinta Asociaţiunii ASTRA Carei, Daniela Ciută despre colaborarea cu moţii de câmpie din zona Careiului. Alocuţiunea a scos în evidenţă  condiţiile  modeste în care sunt nevoiţi să organizeze activităţi culturale urmaşii lui Avram Iancu. Marna Nouă este un caz fericit pentru că are cămin cultural funcţional dar motii din Ianculeşti nu au  un spaţiu pentru activităţi culturale sau sociale.

Programul susţinut de ansamblul Doina Codrului de la Şcoala de arte din Satu Mare a încins atmosfera din sală şi a scos lumea la dans.

Organizatorii au mulţumit la final Centrului de Creaţie Satu Mare pentru includerea evenimentelor culturale în calendarul de activităţi. toţi cei prezenţi au rămas după final la un pahar de vorbă şi o horă.

Buletin de Carei

comentarii

de Carei la 23 mai 2016 - 00:48

Foarte frumos . Bravo Marna ! La Carei de ce nu se pot organiza asemenea evenimente culturale? Da, in Carei nu este camin cultural !? Se vede ca sunt adevarati ROMANI ,MOTII stiu sa-si petreaca si sa promoveze cultura ,traditia si poarta cu cinste COSTUMUL NATIONAL. FELICITARI !

de CENTRU la 23 mai 2016 - 06:31

Pfffffffffui ce frumos !Bravo voua !!! Da era sa ma blochez la poza nr.11,am vazut un Domn care la prima vedere am crezut ca e primaru Careiului si ca si-a taiat mustata !!! !!!

Lasati un comentariu