Proiect cu finanţare europeană, gestionare careiană. Sală de căsătorii la Centrul Social

• publicat la: 1 august 2016
Proiect cu finanţare europeană, gestionare careiană. Sală de căsătorii la Centrul Social

Municipiul Carei are în continuare o Sală de Căsătorii ce funcţionează la Centrul Social reabilitat din fonduri europene.

Pe strada Progresului, clădirea fostei cazarme a fost obiectul câştigării unui proiect finanţat în  cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” în valoare de 2 milioane de euro!

Nu mai aducem în discuţie faptul că la data semnării recepţiei nu au fost terminate toate lucrările cuprinse în proiect, de fapt nici la ora actuală se poate observa că există şi pardoseală de pe vremea fostei cazărmi  pe toate coridoarele …

Ce este interesant este că pentru municipiul Carei se aprobă abateri de la obiectivele unor proiecte finaţate de UE şi  ca urmare în clădirea unui Centru Social funcţionează mai departe o Sală de Căsătorii, serviciul de Stare Civilă( unde  nu există şef serviciu de ani de zile ), un Birou Agricol, un Birou de patrimoniu, un serviciu de Spaţiu Locativ, servicii ce nu au fost prevăzute a îşi desfăşura aici activitatea. Aceste servicii au funcţionat în clădirea primăriei Carei până la mutarea în noul imobil de pe strada 1 Decembrie 1918 nr.40. Doar Serviciul de taxe şi impozite a fost mutat la primărie după sesizările Buletin de Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2015/10/victorie-buletin-de-carei-a-obligat-primaria-sa-intre-in-legalitate.html

În proiectul  reabilitării Centrului Social postat pe pagina oficială a Primăriei Carei,

Proiect Centrul Social

este menţionat clar  care este Obiectivul principal dar şi cele specifice.

Obiectivul principal

îl constituie protejarea persoanelor care, datorită unor motive de  natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile  sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru participarea activă la viaţa socială.

Obiective specifice:

Asigurarea infrastructurii necesară creşterii calităţii vieţii prin intervenţii tehnice de  renovare a clădirii neutilizate a vechii cazărmi –  Diversificarea serviciilor sociale şi a grupurilor de beneficiari

În timp ce la primăria mun.Carei abaterile curg gârlă iar banul public local sau european este folosit în mod discreţionar, preocuparea presei aservite locale este în continuare ….consilierul liberal Ilie Ciută şi situaţia sa politică, nu cea profesională sau personală.

Independenţa financiară a consilierului Ciută precum şi realizările sale pe plan profesional  nu au nici o valoare pentru scribii aserviţi unui primar plin de datorii la buget pentru care are reţinere pe salariu şi pentru care nu poate dispune nici de locuinţă personală sau alte bunuri fiind nevoit să deţină  un statut de acceptat în imobilul  unde există şi un sediu de firmă de familie.

La ora actuală, în primăria mun.Carei nu are  loc  Sala de Căsătorii  ce se află în clădirea Centrului Social de pe strada Progresului, centru unde nu sunt primiţi cei cu probleme sociale  precum cei repartizaţi la  fostul garaj din curtea Bibliotecii Municipale Carei .

Situaţia a mai fost  abordată dar în Republica de la Carei  cu primar şi viceprimar de la UDMR Carei  lucrurile se mişcă mai greu decât în oricare alt loc din România. După semnalările noastre din trecut, plăcuţa cu Sală de căsătorii a fost dată jos de pe uşa încăperii respective. A fost singura intervenţie legată de Sala de Căsătorii.

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/centrul-social-reabilitat-din-fonduri-ue-nu-poate-fi-sala-de-casatorii-si-nici-birou-agricol.html

Buletin de Carei

comentarii

de abdul la 2 august 2016 - 21:31

Unde este D N A ?????

de sorinel la 2 august 2016 - 22:17

dar prefectura?
vedeti de ce au vrut si viceprimar de la udmr?ca sa isi faca mendrele cu proiectele

Lasati un comentariu