Mesajele anti-București pe panouri fără autorizație de construcție

• publicat la: 26 October 2016
Mesajele anti-București pe panouri  fără  autorizație de construcție

În timp ce la Carei Poliția Locală nu ia nici o decizie fără  îngăduința  conducerii Primăriei chiar dacă e vorba de mormane de moloz depozitate în jurul unei săli de sport, la Cluj Napoca lucrurile stau cu totul diferit. Astfel, Poliția Locală Cluj a dat jos în cursul zilei de astăzi câteva panouri amplasate ilegal și care aveau un conținut vădit discriminator. Panourile au fost  amplasate de UDMR   cu mesajul „Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”.

O situație similară întâlnim și la Oradea. La Satu Mare apar același mesaje doar că sunt  în limba maghiară.

Polițiștii locali clujeni  din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții au efectuat verificări referitoare la panotajul publicitar din municipiu și au constatat faptul că panourile de pe străzile Romulus Vuia nr. 13, Tăietura Turcului f.n. (Tetarom), Calea Baciului nr. 22 și Calea Turzii nr. 194, pe care sunt amplasate inscripții, sunt ilegale, fără a deține autorizație de construire, după cum urmează:

-pentru panoul amplasat pe strada Romulus Vuia nr. 13 (aparținând SC INSIGHT OUTDOOR SRL) şi cel amplasat pe strada Calea Turzii nr. 194 (aparținând SC ADVENTURE PUBLISHING SRL), afişajul s-a făcut pe panouri ilegale, sancţionate ca atare de Primăria municipiului Cluj-Napoca în conformitate cu Legea nr. 50/ 1991- republicată, prin amendă şi aflate în proces de desfiinţare la instanţele judecătoreşti. Menţionăm faptul că a fost nevoie de acţiune judecătorească deoarece panoul era amplasat pe proprietate privată. În cazul în care acesta era amplasat pe domeniul public al statului, desfiinţarea putea fi realizată pe cale administrativă de către Primăria municipiului Cluj-Napoca. În urma controlului efectuat, firmele au luat decizia de îndepărtare a afişajului ilegal, Primăria municipiului Cluj-Napoca continuând procesul de desfiinţare a panotajului ilegal.

Panourile de pe strada Tăietura Turcului fn (Tetarom) (aparținând SC ADVENTURE PUBLISHING SRL) şi cel de pe Calea Baciului nr. 22 (aparținând SC INSIGHT OUTDOOR SRL) sunt amplasate fără a deține autorizație de construire, conform Legii nr. 50/1991- republicată. În acest caz, polițiștii locali au întocmit proces verbal de constatare și sancționare a contravenției pentru lucrări fără autorizație de construire şi s-a dispus desfiinţarea în termen de 48 de ore ale acestora. În caz de neconformare va fi sesizată instanţa de judecată pentru desfiinţare.

sursa  NapocaNews

Lasati un comentariu