90 de locuinţe de necesitate la Primăria Carei. Serviciul Asistenţă Socială ştie de una singură. Cui plăteşte Primăria utilităţile?

• publicat la: 16 ianuarie 2017
90 de locuinţe de necesitate la Primăria Carei. Serviciul Asistenţă Socială ştie de una singură. Cui plăteşte Primăria utilităţile?

Potrivit datelor oferite  Buletin de Carei de către   Primăria  Carei  în baza Legii 544 din 2001, prin serviciul  PADPPA, din spaţiul locativ al UAT Municipiul Carei fac  parte la data de 21 noiembrie 2016 ,  90 de locuinţe de necesitate, 145 de  locuinţe sociale, 87 de locuinţe ANL şi 131 de locuinţe din fondul locativ  de stat.

Deşi solicitarea Buletin de Carei era  pentru adresele locuinţelor, Primăria Carei a oferit doar statistica, de parcă ar avea ceva de ascuns şi nu ar dori să se cunoască care sunt acestea.

În mod curios, şef Serviciu Asistenţă Socială din Primăria Carei are cunoştinţă despre o singură locuinţă de necesitate, cea din curtea Bibliotecii Municipale Carei. Adică cea mai îndreptăţită persoană să cunoască situaţia locuinţelor de necesitate  nu este la curent cu  datele oficiale ale  UAT Municipiul Carei!

Unde or fi celelalte 89 de locuinţe  şi de ce nu se cunosc de către cea mai îndreptăţită persoană din cadrul Primăriei Carei  adică primul om de la Serviciul de  Asistenţă Socială? Ce fel de jocuri  se practică cu locuinţele de necesitate ?

Singura  locuinţă  de necesitate  cunoscută la serviciul de Asistenşă Socială din cadrul UAT Municipiul Carei este cea în care sunt cazaţi oameni ai străzii, cea din curtea Bibliotecii Municipale Carei.  Aici stau în aceiaşi încăpere femei şi bărbaţi deopotrivă, singura sursa de apă fiind un robinet în mijlocul curţii care trebuie dezgheţat în perioada de iarnă.

Condiţiile de igienă corporală sunt  precare, fiind foarte grea deplasarea la clădirea din spate în miez de noapte pentru necesităţi stringente, la fel şi spargerea gheţii pentru a reuşi captarea apei.

Asistenţa socială din cadrul Primăriei Carei a desemnnat să se ocupe de aceşti oameni o persoană fără pregătire în domeniul asistenţei sociale, persoană care agresează fizic şi verbal  careienii care vin să  sprijine cu alimente nevoile chiriaşilor provizorii. Tot la această adresă a fost consemnat un fapt de agresiune fizică  fără precedent la adresa unui locatar care dorea  un plus de mâncare. Bărbatul a ajuns să fie internat la Spitalul Judeţean cu multiple traumatisme , fără ca agresorul să fie  pedepsit, fapt ce a determinat ca acesta să poată recidiva peste o lună, doar că de data aceasta, următoarea lui victimă a decedat.

http://www.buletindecarei.ro/2016/08/o-crima-ce-putea-fi-prevenita.html

Cine beneficiază de celelalte 89 de locuinţe de necesitate ale Primăriei Carei?

Este curios şi faptul că UAT Municipiul Carei plăteşte  utilităţile  la locuinţele sociale de pe strada Doina precum şi la alte locaţii, fără a anunţa care sunt criteriile  care stau la baza acestor ajutoare  financiare suplimentare din bugetul oraşului.

 

Buletin de Carei

Locuinţa de necesitate  este destinată cazării temporare a persoanelor şi familiilor ale căror locuinţe au devenit inutilizabile în urma unor catastrofe naturale sau accidente ori ale căror locuinţe sunt supuse demolării în vederea realizării unor lucrări de utilitate publică, precum şi lucrărilor de reabilitare ce nu se pot efectua în clădiri ocupate de locatari (art. 2 lit. f din Legea nr. 114/1996). Ce fel de catastrofe  au existat în Carei în ultimii ani, înafară de cele prin care bugetul local a fost sărăcit  la  ,,trântirea,,  unei licitaţii?

Potrivit legii, Contractul de închiriere  pentru locuinţa de necesitate se încheie de primarul localităţii sau de o persoană împuternicită de acesta, pe baza hotărârii Consiliului Local.

Termenul pe care se încheie contractul de închiriere este nedeterminat, conferind drepturi locative chiriaşului „până la înlăturarea efectelor care au făcut inutilizabile locuinţele” (art. 55 alin. 3).

 

Lasati un comentariu